Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Snijpunt viert 25-jarig jubileum

Van specialist in gehalveerde paprika tot specialist in halffabricaat groente

Snijpunt, onderdeel van Harvest House, bestaat dit jaar 25 jaar. Heel 2023 staat dan ook in het teken van een feestje. Hierin wordt teruggeblikt op wat er de afgelopen 25 jaar is bereikt en vooruitgekeken met de plannen die Snijpunt heeft voor de toekomst.

Het begon 25 jaar geleden allemaal met een scholier en een teler die verder keken dan de bestaande keten. Op 1 juni 1998 legden Marco Romein en Karel Vromans de basis voor het bedrijf dat het nu is, specialist in halffabricaat groenten. Hun doel was om meerwaarde te realiseren voor paprika. Het idee was om paprika’s gesneden te gaan leveren. Zo kunnen ook niet retail-geschikte paprika’s verwerkt worden. Én wordt er meerwaarde voor de grondstof gerealiseerd. Zo gezegd, zo gedaan. Als afstudeeropdracht voerde Marco een haalbaarheidsonderzoek uit met als doel de opzet van een snijderij. En met succes. Snijpunt was geboren.Van 1 naar 12 productielijnen
In de eerste periode leverde Snijpunt enkel gehalveerde paprika. De afgelopen 25 jaar zijn daar veel paprikavarianten en andere producten bijgekomen. Van één goedwerkende productielijn is het bedrijf gegroeid naar 12 productielijnen. “Waar we gestart zijn met 300
vierkante meter productieruimte, werken we nu met ruim 4.000 vierkante meter”, vertelt Mark van der Salm, algemeen directeur van Snijpunt. En van een klein team, is Snijpunt uitgegroeid naar een team van 60 tot 90 mensen, afhankelijk van de vraag van het moment.

“We zijn de afgelopen jaren uitgegroeid van specialist in gehalveerde paprika tot specialist in halffabricaat groenten. Daarbij blijven we ons verdiepen in efficiëntie, voedselveiligheid en innovatie”, aldus Van der Salm. “Ook kijken we altijd naar toevoegingen in assortiment of samenwerkingen waar onze klanten baat bij kunnen hebben. En blijven we op zoek naar bedrijven die we kunnen voorzien van kennis, kunde en passende producten.”

Voor meer informatie:
Mark van der Salm
Snijpunt
Tel: +31 (0)174 637 903
[email protected] 
www.snijpunt.nl 

Publicatiedatum: