Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eetbare bloemen relatief nieuw in Arabische wereld

De teelt van eetbare bloemen is een relatief recente bedrijfstak in de Arabische wereld. Het product wekt de nieuwsgierigheid van de consument en er is volgens Yasser Samir, teeltmanager van Azahir, zeker groeipotentieel.

"Voor zover ik weet zijn we het eerste teeltbedrijf van eetbare bloemen in de Arabische wereld. We zijn onze activiteiten in 2017 begonnen met een areaal van 12 hectare. We telen meer dan 30 soorten eetbare bloemen en doen proeven voor gewassen die nog niet zijn aangepast aan het Egyptische klimaat. Eetbare bloemen vertegenwoordigen 65% van onze productie, de rest bestaat uit aromatische planten en wat groenten", zegt hij.

Volgens de teler ondervindt de sector grote moeilijkheden. "De pandemie heeft onze activiteiten hard geraakt. De meerderheid van onze klanten zijn restaurants. Die moesten sluiten tijdens de lockdowns, waardoor we onze activiteiten drastisch moesten verminderen."

"Nauwelijks hersteld van het coronavirus werden we getroffen door wereldwijde inflatie. Onze teeltkosten stegen aanzienlijk", zegt Hatem Allam, oprichter van Azahir. "Bovendien zijn restaurants gedwongen hun kosten te verlagen en doen ze het zonder secundaire ingrediënten zoals eetbare bloemen. De sector gaat door een moeilijke tijd."

Geconfronteerd met deze moeilijkheden kiest het bedrijf voor een andere marketingbenadering. "We hebben onze marketing aangepast om andere categorieën klanten te bereiken. We hebben reclamecampagnes gevoerd op tv en via sociale netwerken, tutorials en recepten gepubliceerd en chef-koks gesponsord die een aanzienlijk bereik hebben binnen de Arabische wereld. Ons argument was het innovatieve aspect van het gebruik van bloemen in de keuken, maar ook de gezondheidsvoordelen en de esthetische toets."

Volgens de teler beginnen deze inspanningen hun vruchten af te werpen, aangezien de klantenkring niet alleen meer bestaat uit voedselverwerkers, patisserieën, hotels en restaurants, maar ook huishoudens en hobbykoks.

Azahir levert voornamelijk aan de lokale Egyptische markt, maar het bedrijf is reeds voldoende "volwassen" om zich te wagen aan export. "We zijn begonnen met exporteren naar de Arabische Golfstaten. Dat is een veelbelovende markt die begint te reageren op ons aanbod. Er zijn natuurlijk veel uitdagingen, maar we geloven in de kracht en het potentieel van de sector en gaan door met investeringen ondanks de huidige economische situatie", besluit Yasser.

Voor meer informatie:
Yasser Samir
Azahir
Tel: +20 122 703 4480 (Egypte)
[email protected]

Publicatiedatum: