Unieke duurzaamheidslening voor Japanse vertical farm

Spread heeft op 27 december 2022 een aan duurzaamheid gekoppelde lening van 4,3 miljoen euro (600 miljoen yen) afgesloten met de Shiga Bank. De lening is de eerste in zijn soort voor een vertical farm in Japan.

De lening definieert Sustainability Performance Targets (SPT) op basis van de bedrijfsstrategie van het bedrijf, en koppelt leenvoorwaarden zoals de rentevoet aan het bereiken van deze doelstellingen, en werkt zo als een stimulans voor het versterken van Spread's inzet voor deze doelen.

Spread heeft de volgende SPT voor de lening vastgesteld: Ten eerste de verbetering van de arbeidsproductiviteit op haar vertical farms met 30% (in vergelijking met 2018). Ten tweede het behoud van het energieverbruik per teeltvolume op het niveau van 2021.

"Vooruitlopend op de verdere groei, na de aandelenfinanciering afgelopen zomer, verwachten we dat deze duurzaamheidslening een grote stap zal zijn in de bevordering van uitbreiding en effectief gebruik van indirecte financiering. Van ons als vertical farm wordt verwacht dat we een bijdrage blijven leveren aan milieu- en sociale vraagstukken. Door enkele van de taken waaraan we werken aan te kondigen en deze te koppelen aan economische voorwaarden, kunnen we met de lening uiting geven aan onze intentie om bedrijfsgroei en maatschappelijke bijdrage parallel te realiseren," zei Masaki Kushiro, algemeen directeur van de afdeling Corporate Planning van Spread.

Deze lening is bevestigd en kreeg een beoordeling van een derde partij van de Rating and Investment Information, Inc. (R&I), één van de belangrijkste kredietbeoordelaars in Japan, om te voldoen aan de Sustainability Linked Loan Principles van de Loan Market Association (LMA).

Voor meer informatie:
Spread Co, Ltd.
www.spread.co.jp/en


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.