Rijk Zwaan laat ondergrondse regenwateropslag installeren bij nieuwbouw

Voor de locatie in De Lier heeft groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan de opdracht gegeven aan Certhon, voor het installeren van de nieuwste ondergrondse SanAquastore (een Aquifer Storage & Recovery system, ook wel ASR systeem). Deze ondergrondse waterberging slaat regenwater op in een watervoerende laag in de bodem. Het opgeslagen water kan vervolgens op een later moment, naar behoefte, weer opgepompt worden.

“Locaties in het Westland, zoals deze in De Lier, vraagt om vernieuwende technologieën”, geeft Gerard van Lier, Technisch Manager Irrigatie, aan. “Er moet rekening gehouden worden met de stroomsnelheid van het ondergrondse water en het chloorgehalte. Om dat te doen wordt het systeem voorzien van meerdere infiltratie- en onttrekkingsbronnen en diverse sensoren.”

Een geautomatiseerd voorfiltratiesysteem zorgt er daarnaast voor dat het te infiltreren regenwater tot op 2 micron gezuiverd wordt om verstopping van de ondergrondse zandlaag te voorkomen.

De bouw van het project is deze maand begonnen. Rijk Zwaan werkt al langer met Certhon Computer System (CCS) software in klimaatcellen. “Voor de complete besturing van de ondergrondse SanAquastore, is enkel een uitbreiding van deze CCS-software nodig”, aldus Van Lier. Het project zal de komende maanden in bedrijf wordt gesteld.  

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl

 

 

 

Certhon 
sales@certhon.com
www.certhon.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.