Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Week na presentatie genoeg geld voor bouw kas op Curaçao

Bon Hydroponics presenteerde zich in een YouTube-liveshow en had daarna binnen een week de gewenste 400.000 euro binnen om 5.000 vierkante meter kas te bouwen voor de teelt van bladgroenten en kruiden in Curaçao. Het bedrijf presenteerde zich in de show van zelfbenoemd groeiversnellers Edwin Schaafsma en Julia Kizimenko.

Op 7 februari om 20.00 uur is er een nieuwe show waarin zij bedrijven de kans geven zich te presenteren en uitleggen hoe mkb-bedrijven kunnen starten. 

"Investeerders investeren veel in vastgoed, maar dit is door wet- en regelgeving in Nederland veel minder aantrekkelijk geworden. De overdrachtsbelasting werd verhoogd en vergunningen verder aangescherpt. Tevens investeren mensen veel in aandelen op de beurs, waarmee je investeert in grote bedrijven waarop je als investeer geen grip kan krijgen. Door te investeren in mkb-bedrijven help je lokale ondernemers en economie groeien", stellen de groeiversnellers die samen het bedrijf Edwin & Julia Growth Accelerators runnen. 

Lokale ondernemers helpen
Tijdens de YouTube-liveshow ‘Angels & Dragons’ van Growth Accelerators Edwin & Julia presenteren Nederlandse bedrijven zich die op zoek zijn naar investeerders. Iedere geïnteresseerde kan deze bedrijven steunen met een financiële bijdrage, hun netwerk en/of kennis. De oprichters van de liveshow geven elke maand een masterclass over hoe je een betere investeerder wordt. Daarnaast zoeken zij elke maand nieuwe innovatieve bedrijven om te helpen met groeien.

400.000 euro startkapitaal voor Bon Hydroponics
Tijdens de vorige editie van de YouTube-liveshow presenteerdeBon Hydroponicszich. Dat bedrijf heeft als doel om 5.000 m2 aan kassen te bouwen om de zelfvoorzienendheid van Curaçao te vergroten. Binnen een week na de presentatie was de gewenste investering van 400.000 euro rond. Ondernemer Edwin Schaafsma legt uit waarom het zijn passie is om te investeren in mkb-bedrijven: “Het is geweldig om te kunnen investeren in bedrijven uit een branche met een ondernemer aan het roer waar je een klik mee hebt. Door te investeren in mkb-bedrijven help je de lokale ondernemer en economie groeien.”


Mariëlle Leo & Edward van Wonderen zijn de initiatiefnemers van Bon Hydroponics

Zelfvoorzienend Curaçao
De ondernemers achter Bon Hydroponics hadden hun plan voor deze farm al langer liggen, maar konden geen startkapitaal vinden. Growth Accelerators Edwin & Julia hebben hen geholpen aan een goede pitchdeck en de mogelijkheid gegeven om te pitchen in hun liveshow ‘Angels & Dragons’. Binnen een week na de presentatie was de gewenste investering van 400.000 euro rond.

De ondernemers achter Bon Hydroponics hebben inmiddels de grond verworven en starten met de bouw van een 5.500 m2 groot kassencomplex voor het kweken van bladgroenten en kruiden op deepwater hydroponics. Een biologische aanpak die energiezuinig, waterbesparend en vrij van bestrijdingsmiddelen is.

Edwin & Julia vertellen: “Wij zijn trots op deze enorme ontwikkeling die Bon Hydroponics doormaakt. Ook wij hebben in hen geïnvesteerd omdat we het jammer vinden dat bijna alle groentes op Curaçao vanuit Nederland worden ingevlogen. Zij laten zien dat dit duurzamer kan en zetten hiermee een flinke stap in de zelfvoorzienendheid van het eiland.”

Voor meer informatie:
Edwin & Julia Growth Accelerators
[email protected]
[email protected]
www.edwinjulia.com 

Publicatiedatum: