VBT-cijfers

Middenprijs trostomaat levert stuk in, losse tomaat stijgt door in week 3

De tomatenprijs zat in de lift sinds eind vorig jaar. Afgelopen week ging er echter een hap uit de trostomatenprijs bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). De middenprijs ging van bijna 1,80 euro per kilo terug naar 1,40 euro.

De middenprijs voor losse tomaten steeg wel door. Ondanks lagere volumes blijven de prijzen achter bij de prijsniveaus van 2022. Zowel voor trostomaten als voor losse tomaten liggen de prijzen rond het vijfjarig gemiddelde.

De middenprijs voor alle slasoorten leverde een stukje in in week 3. Deze keer is groene eikenbladsla de soort met de hoogste middenprijs. De afgelopen weken was dat lollo rossa. 

Inmiddels zijn de eerste vroege serregroentetelers weer op de markt aan het komen. BelOrta trapte maandag 23 januari het komkommerseizoen af met de eerste komkommers

Bekijk hier alle cijfers van het VBT, verstrekt door het Vlaamse departement van Landbouw en Visserij, over week 3 voor groenten. Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij.  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven