Opkweek paprika in LED-cel: Wat is de vergelijking met gangbare kweek in kas?

Een groepje studenten van Hogeschool Inholland is in oktober in een LED-cel op de vestiging van Vertify in Naaldwijk gestart met het kweken van paprika's in vertical farming. In de proef worden verschillende belichtingsstrategie├źn met betrekking tot het gebruik van verrood getest.

Zeker zo interessant is echter de vergelijking van de gangbare opkweek in de kas met de opkweek in een LED-cel. De in de LED-cel opgekweekte planten zijn op een praktijkbedrijf naast gangbaar opgekweekte planten geplant. Deze planten zijn op dezelfde dag gezaaid en zijn uiteraard van hetzelfde ras. In een filmpje zijn de verschillen te zien. Links zijn de planten die in de LED-cel zijn opgekweekt en op de rechterrij zijn de paprika planten te zien uit een gangbare opkweek.

Naast de verschillen in plantontwikkeling was een belangrijke vraag hoe de planten uit de LED-cel reageren op de overgang naar de kas. Deze overgang leidde niet tot zichtbare problemen.

De proef wordt mogelijk gemaakt door het project Fieldlab Vertical Farming Zuid-Holland. Daarin werken Vertify en Hogeschool Inholland met een groot aantal partijen samen aan de verdere ontwikkeling van deze teelttechniek. Meer weten over dit project? Kijk hier

Bron: Vertify 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.