Proef met zwart plastic om substraatmat

Deze weken zetten telers over de hele wereld jonge plantjes in hun kassen. De net gereinigde kas, gevuld met jonge plantjes en schone witte substraatmatten zien er stralend uit. Dat zou over een paar jaar wel eens een heel ander gezicht kunnen zijn. "Zwarte growbags zouden voor een betere vroegheid kunnen zorgen", zegt Wim Roosen van Dutch Plantin. Het bedrijf start er proeven mee.

Dutch Plantin levert diverse kokosproducten aan kwekers en de potgrondindustrie. "Vanwege de lichtreflectie gebruiken we meestal wit plastic voor substraatmatten", legt Wim uit. "Met de huidige energieprijzen is dat veranderd en kijken we naar andere kleuren."

Zwarte growbags worden vaak gebruikt in de aardbeienteelt, dus helemaal nieuw is het niet. "Bijna alle aardbeiplanten worden in zwarte growbags geplant. Het zwarte plastic warmt sneller op, wat handig is voor het gewas. Ook kan het in de groenteteelt iets meer vroegheid geven."

Dutch Plantin is een proef gestart in de glasgroenten. Momenteel worden paprikaplanten geteeld op zwarte en witte matten. "Zo hopen we erachter te komen wat het meeste voordeel oplevert: reflectie of warmte."

Voor meer informatie:
Dutch Plantin
info@dutchplantin.com
www.dutchplantin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven