Nieuw platform voor datagestuurde tuinbouw opgezet

Veea, leverancier van geïntegreerde smart-edge connectiviteit, computing en beveiligingstechnologieën voor edge en cloud, en Trilogy Networks, leverancier van een Edge Delivery Platform, brengen samen een 'end-to-end precisietuinbouwoplossing' op de markt die vanaf nu beschikbaar is.

Trilogy Networks biedt ondernemingen een nieuwe manier om gegevens te verzamelen, te berekenen, te transporteren en te beschermen om de operationele efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Veea biedt een unified computing- en communicatiestructuur biedt die elke cloud naar elk eindpunt en apparaat mogelijk maakt.

Veea en Trilogy hebben samengewerkt met Microclimates, een bedrijf dat gespecialiseerd is in alle fasen van gegevensverzameling en procescontrole voor CEA (Controlled Environment Agriculture), om hun gecombineerde precisietuinbouwoplossing te verpakken met Microclimates' betaalbare en schaalbare universele controlesysteem dat de temperatuur, vochtigheid, CO2, irrigatie en het omgevingslicht bewaakt, wat honderden sensoren kan omvatten, met 24/7 monitoring en waarschuwingen.

De pakketoplossing is geïmplementeerd bij Hurst Farms & Greenery, een bedrijf in Westboro, Missouri, dat 30 kassen exploiteert met ruim 12.000 m2 teeltoppervlakte. Hurst teelt ook meer dan 404 ha maïs en soja.

Met de FarmGrid-oplossing van Trilogy, mogelijk gemaakt door Veea en verbeterd door Microclimates, profiteren telers van indoorteelt, met name voor hoogwaardige gewassen, van draadloze connectiviteit voor privébedrijven (inclusief 5G), draadloze controllers die kunnen worden geprogrammeerd om verwarmingen en luchtramen uit en aan te zetten, op basis van richtlijnen en metingen van temperatuur-sensoren die kasomgevingen instrumenteren en autonome systemen voeden.

Dashboard
De technologie van Microclimate introduceert een dashboard dat gebruikers volledige controle geeft en waarmee ze voorschriften kunnen instellen. "Trilogy bracht ons een complete oplossing voor kasautomatisering, waarbij Veea's edge en cloud computing en organisatiemogelijkheden en Microclimate's software- en sensorsysteem volledig geïntegreerd waren, wat de initiële implementatie en de lopende monitoring en het beheer vereenvoudigde," aldus Blake Hurst. "We zagen al snel besparingen en zijn nu aan het opschalen gezien de voordelen, gezondere planten, hogere inkomsten, besparingen op energie, en waterkosten en productiviteitswinst door de automatisering en de mogelijkheid om al onze kassen op afstand te bewaken en te besturen."

"Het samenvoegen van draadloze connectiviteit, cloudmogelijkheden, apparaatinteractiviteit en gegevensbeveiliging in een digitale ervaring is een teamsport en we hadden geen beter team kunnen hebben om dit bewezen systeem te bedenken, ontwikkelen, implementeren en schalen. We kijken ernaar uit om dit familiebedrijf voor de komende jaren en decennia te ondersteunen en waarde op lange termijn te leveren door betere bedrijfsresultaten."

Voor meer informatie:
VEEA
www.veea.com 

 

Trilogy
www.trilogynet.com 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven