Pure Flavor neemt paprikakas in Ontario over

Groente- en fruitteeltbedrijf Pure Flavor heeft DeTemporada Farms overgenomen, een kasteeltbedrijf voor paprika's van 10 hectare in Merlin, in het Canadese Ontario.

De strategische investeringen van Pure Flavor zijn gericht op het verstevigen van de positie in de toekomst. Foto: Pure Flavor 2023.  

"We zijn blij dat we DeTemporada Farms aan onze familie toe kunnen voegen," zegt Jamie Moracci, president van het bedrijf. "Het vergroten van ons eigen areaal vereenvoudigt onze groei naast onze teeltpartners en ondersteunt onze strategie voor het opschalen van onze activiteiten om de efficiëntie te verbeteren." De strategische investeringen van het bedrijf zijn gericht op het verstevigen van hun positie in de toekomst.

DeTemporada Farms, gebouwd in 2021 en gelegen aan de oevers van Lake Erie, net ten oosten van Point Pelee, Ontario, bevindt zich in een gebied dat bekend staat om het unieke microklimaat, dat een positieve invloed heeft op de groeiomgeving. De faciliteit is gebouwd met behulp van kastechnologie en er worden rode, gele en oranje paprika's geteeld.

Jamie Moracci links en rechts Jeff Moracci. Foto: Pure Flavor 2023.  

Voor de volgende fase van het bedrijf, die later dit jaar zal worden afgerond, is de uitbreiding al in volle gang.

"We moeten strategisch investeren in onze groei, en met deze overname doen we een toezegging aan zowel onze retailpartners als onze medewerkers dat we een visie hebben voor onze toekomst," aldus Jeff Moracci, CFO en partner.

Pure Flavor bevindt zich op een aanzienlijk groeipad om de toegenomen vraag naar verse, kasgeteelde groenten en fruit het hele jaar door te ondersteunen. Naast deze overname zijn er nog uitbreidingsplannen om meer regiospecifieke faciliteiten te ontwikkelen en nieuwe productmogelijkheden te onderzoeken.In de faciliteit kunnen gele, rode en oranje paprika's worden geteeld met behulp van de kastechnologie. Foto: Pure Flavor 2023.

De toevoeging van 10 hectare aan de groeiende portefeuille van het bedrijf betekent een nog grotere aanvoer van verse groenten voor de klanten. Deze nieuwe aanwinst komt bovenop de bouw van de nieuwe biologische kas van 16 hectare in Leamington, Ontario, die deze maand wordt afgerond. Via de faciliteiten en telersfamilie beheert Pure Flavor nu bijna 404 hectare groenten en fruit in kassen.

Voor meer informatie:
Chris Veillon
Pure Flavor
Tel.: +1 519 326 8444
chris@pure-flavor.com   
www.pure-flavor.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven