Voedselbos Emmeloord organiseert workshop knolselderij

Hoe tover je een onooglijke groente om in iets lekkers?

Veel mensen laten hem links liggen, want de knolselderij is niet moeders mooiste onder de groentes. Voedselbos Emmeloord had afgelopen jaar echter een mooie oogst en organiseert vandaag een workshop knolselderij. Daarin gaan ze diverse bereidingen maken met knolselderij. "Knolselderij: een "onooglijk stuk groente". Maar als je eenmaal de polderklei eraf geschrobd hebt is het een zeer veelzijdige groente: in de soep, roerbakken, hartige taart, poffen, heerlijke kroketjes, vegaburgers: je kunt met knolselderij alle kanten op!", vertellen Jannie Verhage en Truus Vlaming aan Omroep Flevoland.


Foto Facebook Voedselbos Emmeloord

De eerste workshop in november 2022 stond geheel in het teken van pompoen langer houdbaar maken. De deelnemers aan de workshop gingen naar huis met een hoop theoretische en praktische kennis over wecken en inmaken. Én natuurlijk met een pot pompoen in zoetzuur en een pot lang houdbare pompoensoep.

Later in de maand vond een workshop rond yacon plaats. Om te beginnen werd door de deelnemers zelf de yacon geoogst uit één van de strokenteelt in het bos. Daar werd uitleg gegeven over de plant, wortelknol en het zelf kweken van yacon met de broedknol. In de keuken werd vervolgens geëxperimenteerd met diverse salade combinaties. En er werden yacon cakejes en een yacon-perenmoes gemaakt. "Twee geslaagde middagen met enthousiaste deelnemers!
We proberen elke maand een workshop te geven met een product van het seizoen."

Bron: Voedselbos Emmeloord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven