Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in glastuinbouwgebied Koekoekspolder

Woongebouw Oekraïners moet straks huisvestingslocatie arbeidsmigranten worden

In glastuinbouwgebied Koekoekspolder in IJsselmuiden wordt werk gemaakt van huisvesting van arbeidsmigranten. Het college van de gemeente Kampen heeft ingestemd met een plan om een plek voor 120 arbeidsmigranten te creëren voor de periode van maximaal 15 jaar. Voor de huisvestingslocatie aan de Parallelweg 30 in IJsselmuiden staat de gemeente afwijking van het geldende bestemmingsplan toe.  

De woongebouwen zijn inmiddels al gerealiseerd op basis van een tijdelijke omgevingsvergunning ten behoeve van de tijdelijke opvang van Oekraïners. Het is de bedoeling dat de gebouwen daarna worden gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten die werkzaam zijn in glastuinbouwgebied de Koekoek. 

De huisvesting betreft een tweede pilot op basis van de 'Bouwsteen huisvesting arbeidsmigranten'. In het kader van de eerste pilot heeft de gemeenteraad een aantal randvoorwaarden meegeven die onverkort van toepassing zijn op deze ontwikkeling. Op grond daarvan wordt gebruik gemaakt van de door de gemeenteraad afgegeven 'Algemene verklaring van geen bedenkingen' en kan worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan 'Glastuinbouwgebied Koekoekspolder 2014'.

Naleving van de door de raad gestelde randvoorwaarden en van de afspraken zoals opgenomen in het convenant inzake de huisvesting van arbeidsmigranten, is als voorschrift opgenomen in de (ontwerp)omgevingsvergunning.

Het besluit van het college van B&W ligt tot en met 15 februari ter inzage en is gepubliceerd in het gemeenteblad van Kampen op 3 januari 2023. 

Publicatiedatum: