Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stakingen Britse grenswacht kunnen zich uitbreiden tot Dover en andere havens

Het ziet ernaar uit dat de stakingen van de Border Force, de Britse grenswachtorganisatie, over de lonen en voorwaarden binnen enkele weken kunnen worden uitgebreid tot de Britse havens, waaronder Dover. Na acht dagen van stakingen rond luchthavens heeft de Public and Commercial Services Union (PCS Union) onlangs de mogelijkheid besproken om zich te richten op belangrijke havens van binnenkomst in Zuidoost-Engeland.

Industrie-experts hebben al gewaarschuwd dat een staking onder de vakbondsleden in Dover de vrachtdiensten in en uit het VK tot stilstand zou kunnen brengen. De acties zouden kunnen komen nu de regering weigert toe te geven aan de verhoging van de lonen in de publieke sector voor 2022/23, te midden van acties onder ambulancechauffeurs, verpleegkundigen en spoorwegpersoneel.

De vakbond PCS houdt vol dat "alle opties open zijn" nadat zij een mandaat voor stakingsacties heeft ontvangen van 100.000 leden in 124 overheidsdepartementen en andere instanties. Tot nu toe hebben 6.000 leden actie gevoerd.

Bron: amp.theguardian.com

Publicatiedatum: