uitbreiding areaal eigen teeltbedrijf tomaten

Prominent koopt kas Green2Grow

De telers van Prominent tomaten investeren in uitbreiding van het gezamenlijke teeltbedrijf met de aankoop van de locatie Kaapsebos van Green2Grow van de broers Aad en Niek Groenewegen. Het areaal van de eigen teeltbedrijven van Prominent groeit met de stap met 8 hectare naar 53,5 hectare. Zowel Prominent als eigenaren Aad en Niek Groenewegen zijn blij dat het bedrijf binnen de coöperatie blijft.

De broers Groenewegen blijven voorlopig verantwoordelijk voor de exploitatie van de locatie en omdat zij aandeelhouder blijven in Prominent blijven zij deel uitmaken van de ledenvergadering van Prominent. 

De aankoop past volgens Growers United 'perfect binnen de plannen en ambities van Growers United om de eigen teeltbedrijven te laten groeien én om de eigen leden te laten profiteren van de coöperatie op aandelen.' Op termijn zal het bedrijf Prominent Green2Grow fuseren met het teeltbedrijf van Prominent aan de Groeneweg. 


Jack Groenewegen, Aad Groenewegen, Niek Groenewegen, Tom Zwinkels, Stefan Oussoren en Stefan van Vliet

Toekomstbestendig
De twee broers Aad en Niek Groenewegen zijn al ruim 25 jaar lid van Prominent. De twee broers hebben geen bedrijfsopvolger en bespraken dit tijdens de jaarlijkse gespreksronde met de directie in het kader van toekomstbestendige, oftewel ‘future proof’ bedrijven.

Prominent en Growers United hebben een groeiambitie met de eigen teeltbedrijven. De aankoop van de kas van Green2Grow 'past naadloos in de strategie' van de organisatie. Omdat Prominent een coöperatie op aandelen is, is er vermogen beschikbaar om eigen teeltbedrijven aan te kopen.

“Wij zijn blij dat we zekerheid hebben voor de toekomst van ons bedrijf en van onze medewerkers. Tegelijkertijd behouden wij onze binding met de leden van Prominent en Growers United én kunnen wij ons helemaal richten op de teelt van onze tomaten”, aldus de broers Aad en Niek Groenewegen.

Op termijn zal het bedrijf Prominent Green2Grow fuseren met het teeltbedrijf van Prominent aan de Groeneweg. Naast 100% deelnemingen in Groeneweg I en II (20 ha) en Green2Grow (8 ha), heeft Prominent nog deelnemingen van 50% in Prominent Hoogerbrugge (14,4 ha) en Prominent Grevelingen (11 ha).

Prominent tomaten is een van de merken van Coöperatie Growers United. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van het product.

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven