Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30MHz failliet verklaard, curator 'positief over doorstart'

Tholen - Het Amsterdamse sensor- en databedrijf 30MHz is failliet. Op 2 januari is het faillissement uitgesproken over het bedrijf dat in 2014 werd opgericht. Er staan 22 mensen op de loonlijst bij het bedrijf, dat vorig jaar al een keer af is geslankt. Dat laat curator Angelina Bakker weten. 

Zij sprak dinsdag met het bestuur van het bedrijf en is 'positief over een doorstart'. "Er is interesse in de markt." De curator is met een aantal overnamepartijen uit de tuinbouwsector in gesprek. Woensdagochtend kon zij nog niets zeggen over de oorzaak van het faillissement. Wel geeft zij aan dat de serviceverlening via onder meer het dataplatform van 30MHz 'voorlopig gewaarborgd' is. Mocht het niet tot een doorstart komen, dan zal wel afgebouwd moeten worden.

Afgelopen jaar bracht het bedrijf nog een Irrigation Management App op de markt. Eind 2021 werd 6,5 miljoen euro opgehaald met een tweede financieringsfonds. 

30MHz zelf kwam net na het middaguur met een kort bericht naar buiten. Daarin staat dat het 30MHz-platform toegankelijk en online blijft 'tot er meer duidelijkheid is'. Hulp met reparaties en nieuwe bestellingen kunnen echter niet in behandeling worden genomen tot die tijd. Als directe aanleiding voor het uitgesproken faillissement geeft het bedrijf in het bericht aan dat men 'niet in staat is aan haar verplichtingen te voldoen.' 

Het faillissement is geregistreerd onder kenmerk: 13.ams.23.1.F.1300.1.23. Als curator is mr A.C.A.D. Bakker van Resor House uit Amsterdam aangesteld.

Voor meer informatie: 
30MHz
[email protected] 
www.30mhz.com