Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands/Canadese joint venture produceert en levert lokaal maatwerk voor wateropslag

Afgelopen jaar werd Genap Canada Inc. in Ontario geopend, een joint venture met Genap B.V. In Canada groeien de tuin- en landbouwsectoren gestaag door en daarmee ook de vraag naar oplossingen voor wateropslag.

De producten van Genap zijn niet nieuw in Canada. Dick van Regteren, algemeen directeur Genap: "Genap heeft er al een goede reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige, duurzame oplossingen op het gebied van wateropslag zoals waterbassins, watersilo’s en afdekkingen."


Lokale productie zorgt voor lagere transportkosten en kortere levertijden

Tot voor kort werden deze producten vanuit Nederland naar Canada verscheept. Door toenemende transportkosten en -tijden én een toenemende vraag naar de producten in Noord-Amerika, was het duidelijk dat er behoefte was aan een productiefaciliteit in Canada.

In 2022 werd deze gerealiseerd met de opening van Genap Canada Inc. in Chatham-Kent, Ontario. Dankzij de centrale ligging kunnen de producten gemakkelijk en efficiënt over heel Canada en de Verenigde Staten worden verzonden. "En daarbij is de kennis en ervaring die Genap meebrengt een groot voordeel", zegt Willem Ligthart, algemeen en commercieel directeur Genap Canada.

"Als distributeur leveren wij al jaren producten van Genap aan onze klanten. Toen de mogelijkheid zich voordeed om met Genap in deze joint venture samen te werken, wisten we dat dit de juiste stap was voor ons en voor de Canadese markt. We zijn verheugd Genap Canada te openen en deze producten lokaal te produceren, met lagere transportkosten en kortere levertijden voor onze klanten."


Het team van Genap Canada

Dick: "Wateropslag wordt steeds essentiëler in de tuinbouwsector. Met de toenemende kosten en problemen in de toeleveringsketen die we overal zien, moet Genap innovatief zijn om de beste oplossingen voor onze klanten over de hele wereld te garanderen. Onderdeel hiervan is het openen van joint ventures, zoals die in Canada. Canada heeft een sterke tuinbouwmarkt, die voortdurend groeit en verandert, en we zijn verheugd om klanten onze kwaliteitsproducten op lokaal niveau te kunnen aanbieden."


Genap Canada is volop in bedrijf

Voor meer informatie:
Genap Canada                                      
[email protected]                       
www.genapcanada.com         

Genap B.V.
[email protected] 
www.genap.nl        

Publicatiedatum: