Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk komt acties beste na en wint prijs

Met een totaalscore van 8,4 wint Dirk van den Broek de prijs voor de retailer waar afspraken het meest worden nagekomen op de winkelvloer. De titel wordt voor het zesde jaar op rij door SmartSpotter uitgereikt. Dirk is de eerste retailer die de prijs voor de tweede keer in de wacht sleept.

SmartSpotter meet het hele jaar door of actiecommunicatie en de bijbehorende producten van folderpromoties volgens afspraak in de winkel geplaatst zijn. Uit deze metingen op basis van mobile crowdsourcing blijkt dat grofweg twee van de vijf promoties niet volgens afspraak op de winkelvloer aanwezig zijn. De compliance cijfers in Nederland zijn ten opzichte van 2021 gestegen van 71% naar 72% op het schap en gedaald van 70% naar 63% op second placements, zoals kopstellingen.

Om tot een winnaar te komen, voerde SmartSpotter dit jaar metingen uit op ruim 3,5 miljoen meetpunten. Vorig jaar eindigde Dirk op de tweede plaats van de promotie-executie ranglijst onder Nederlandse supermarkten en won DekaMarkt. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en eindigt deze supermarktketen met een 8,2 op de tweede plek. Gevolgd door Plus, de winnaar van 2020.

Ivar Venema, manager commercie, Martin Schuurmans, operationeel manager en Achmed Nait-Rrami, supermarktmanager, nemen de prijs namens Dirk in ontvangst. Ivar: “Bij Dirk hebben we het afgelopen jaar ons actiebeleid gewijzigd. Zo bieden we enkel nog acties per stuk aan en pasten we ook de looptijd van acties en dus onze folder aan.” Martin voegt hier aan toe: “Best ingrijpend. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze collega’s in de winkel. Het is dan ook fraai dat we ondanks al deze veranderingen onze afspraken blijven nakomen. Deze prijs is het resultaat van een uitstekend samenspel tussen commercie en onze winkeloperatie.”

Bron: Promo Compliance Award

 

Publicatiedatum: