Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Financiële injectie voor startup achter UV-C-robot

Op de universiteit van Delaware heeft TRIC Robotics robots ontwikkeld die aardbeiengewassen in UV-C-licht zette. Dit is een alternatief voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf heeft de robots daarna getest in de velden van Fifer Orchards in Kent County, als ook op sites in Georgetown en Kernersville. Recent heeft het bedrijf zijn grootste financieringsmijlpaal bereikt: $965.000 van de National Science Foundation, die in combinatie met een subsidie van $625.000 van de USDA de startup meer financiële mogelijkheden geeft.

Om TRIC echt van de grond te krijgen, heeft oprichter Adam Stager besloten te verhuizen naar Central Californië, waar 90% van de aardbeien wordt geteeld. "Uiteindelijk hebben we twee van de platforms die we voor de oostkust hadden ontworpen, op de SUV gezet en zijn we naar Californië gegaan", aldus Stager. "Dat hielp ons echt door te dringen tot de R&D-fase en we kregen echt geweldige resultaten, het was een zeer zichtbaar verschil in de gezondheid van het gewas." Hoewel Californië echt de plaats van de meeste aardbeienbedrijven is, ziet Stager potentieel voor het terugbrengen van de tech naar Delaware. "De aardbeien terugbrengen naar Delaware is voor mij echt een opwindend idee," zegt hij. "Op dit moment is er zoveel druk van ziekten en plagen, vooral met schimmels en de vochtigheid die we hebben aan de oostkust. Dat maakt het echt moeilijk om aardbeien te telen."

In de tussentijd richten Stager en zijn groeiende team zich op het op de markt brengen van de technologie als dienst bedrijfsmodel.

Bron: technical.ly

Publicatiedatum: