Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Roosen, Dutch Plantin:

"Gelukkig geen gewonden en nog voldoende voorraad"

Flink schrikken voor het team van Dutch Plantin. Bij de Boekelse vestiging van de kokosproducent brak afgelopen zaterdagnacht brand uit. Gelukkig was de brandweer er snel bij en zijn er geen gewonden gevallen, vertelt Wim Roosen. Het bedrijf heeft voldoende in voorraad om de klanten te beleveren. “De klanten gaan er in principe niets van merken.”
 
Dutch Plantin exporteert kokos vanuit India en verwerkt dit tot substraten voor de tuinbouw.  Er werden meerdere brandweerkorpsen opgeroepen om te helpen blussen. Komende dagen worden de blokken uit elkaar getrokken en afgevoerd.
 
De brand heeft ervoor gezorgd dat een grote hoeveelheid kokosblokken verloren is gegaan. Naar de status van de loods wordt onderzoek gedaan. “Kokos staat erom bekend water op te kunnen nemen en door het bluswater is het materiaal uitgezet. Experts kijken nu hoe het gebouw het veiligste behandeld kan worden”, vertelt Wim.
 
Voorraad
Vanuit Boekel worden met name potgrondbedrijven en zachtfruittelers beleverd met kokos. “Op een andere locatie in Boekel en in Helmond hebben we ook voorraad. Een geluk bij een ongeluk is dat deze maanden traditioneel gezien wat rustiger zijn”, vertelt Wim. “We hebben direct nieuw product uit India laten komen en dat zal er met 5 a 6 weken zijn. Daardoor zijn de gevolgen voor de klanten beperkt. Deze eerste dagen ondervinden we natuurlijk wel last door de opruimwerkzaamheden.”

“We danken met name de Gemeente Boekel, brandweer en betrokken instanties/bedrijven voor hun medewerking en hulp”, sluit Wim af.

Voor meer informatie:
Dutch Plantin
Wim Roosen
T: +31 (0)492 74 75 60
[email protected]
www.dutchplantin.com