Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zuid-Europese landen, zoals Spanje, compenseren het tekort"

Oostenrijk legt groenteteelt stil

Tuinbouwexpert Franz Sinabell van het Oostenrijks Instituut voor Economisch Onderzoek (WIFO) bevestigde onlangs op radio ORF Ö1 dat de hoge energieprijzen de groenteteelt in Oostenrijk hebben stilgelegd.

“Ik denk dat in heel Europa veel tuinbouwbedrijven tot de conclusie zijn gekomen dat het telen van groenten niet de moeite waard is, dat het voordeliger is om het gas te verkopen aan energiebedrijven die er elektriciteit mee kunnen produceren. Als gevolg hiervan zijn groenten in de winter schaarser en dus duurder", zegt Sinabell. "Zuid-Europese landen, zoals Spanje, compenseren dit tekort."

De energieprijzen zullen ook van invloed zijn op het seizoen van volgend voorjaar. Dat zal volgens Martin Flicker, groenteteler en vicevoorzitter van de Weense Landbouwkamer, waarschijnlijk later van start gaan. "En in de zomer zullen we dan waarschijnlijk, zoals in het verleden al is gebeurd, een overschot hebben."

Bron: ORF radio Ö1 via Oostenrijkse media / aenverde.es

Publicatiedatum: