Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote etiketuitbreiding voor Botector

Onlangs is de etiketuitbreiding van Botector tot stand gekomen. Het middel op basis van Aureobasidium pullulans DSM 14941 is hierdoor inzetbaar gekomen voor een groot aantal groente-, fruit- en sierteelten. Deze etiketuitbreiding is gefinancierd door het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen.

"Goed nieuws dat voor tomaat een aanvulling op het middelenpakket op Botrytis is gerealiseerd. Gebruik van biologische middelen heeft volop onze aandacht. Echter dan moeten ze ook wel voor onze ‘grote teelt’ beschikbaar komen", aldus Vincent van der Lans, tomatenteler en lid van de ondernemersgroep Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland.

Fonds Kleine Toepassingen
De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen de toelatingshouder SAN Agrow Holding en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van Glastuinbouw Nederland. De aanvraag en beoordelingskosten van deze NLKUG-aanvraag zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen. Het Fonds  toepassingen wordt door de overheid (ministerie van LNV) en door het landbouwbedrijfsleven gefinancierd.

Proefbespuiting
Omdat deze aanvraag is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009, is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Lees hier het actuele Wettelijk gebruiksvoorschrift van Botector 16066N.

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: