Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NFU Scotland:

"Land- en tuinbouw moet als kritisch worden beschouwd bij herziening van energiewet"

Belangenorganisatie NFU Scotland heeft de Engelse regering opgeroepen om de voedselproductie te beschouwen als een kritische sector wanneer het parlement de herziening van het Energy Bill Relief Scheme behandelt. Dat laatste zal iets voor kerst plaatsvinden. De organisatie waarschuwde dat het niet verlengen van de steun voor levensmiddelen en telers na 31 maart 2023 de consument zal 'veroordelen' tot een verdere escalatie van de voedselprijzen. Het zou ook 'de toch al kwetsbare voedselzekerheid van het land ondermijnen', aldus de NFU.

De impact van de elektriciteitskosten en de verlenging van het energiekostenplafond voor land- en tuinbouwbedrijven zijn een prioriteit voor de telersverenigingen in het Verenigd Koninkrijk. Via de in september aangekondigde regeling verleent de regering alle Britse bedrijven, inclusief land- en tuinbouwbedrijven, deze winter korting op de gas- en elektriciteitsprijzen. De regeling is bedoeld om bedrijven gedurende zes maanden, van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023, te beschermen tegen de onvoorspelbare energiemarkten.

Het betekent dat de facturen deze winter met ongeveer de helft zullen worden verlaagd, waarbij de steun van toepassing is op vaste contracten die op of na 1 april 2022 worden afgesloten, en op variabele en flexibele tarieven en contracten die als zodanig worden beschouwd.

Bron: farminguk.com 

Publicatiedatum: