Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije zet in op nieuwe glastuinbouwacademie in 2024

De Turkse glastuinbouwsector, verenigd in de organisatie Serkonder, heeft zijn visie en routekaart voor 2023-2024 gepubliceerd. Door samenwerkingen met partijen van zowel binnen als buiten de tuinbouwsector, wil zij e efficiĆ«ntie  optimaliseren bij de realisatie van nieuwe en bestaande projecten. Ook zal er een nieuwe glastuinbouw-academie worden geopend in 2024.

Nieuwe voorzitter en bestuur
De plannen en de strategie werden onthuld door Cengiz Yaylali, die tot voorzitter van de Board of Directors of the Association werd gekozen tijdens de 6e Ordinary General Meeting op 10 december jl., georganiseerd door de Turkish Greenhouse Construction and Equipment Manufacturers and Exporters Association (SERKONDER). Tijdens de vergadering werden de nieuwe voorzitter en de board of directors gekozen.


Klik hier om de foto te vergroten

62 leden
Het bestuur van de Serkonder Association, dat nog steeds 62 leden heeft, is met de grote vertegenwoordiging van Turkse fabrikanten van tuinbouwapparatuur en de intensieve deelname van de leden geslaagd. 

Tijdens de algemene vergadering, waar problemen van de sector  en managementstudies werden besproken, werd het vorige bestuur opgeheven en het nieuwe management gekozen. Cengiz Yaylali, die gekozen werd als voorzitter van de Board of Directors of the Association (Serkonder), presenteerde de visie en routemap voor 2023-2024 van het nieuwe bestuur.

  • De routekaart is onderverdeeld in 7 onderdelen:
    oprichting van de glastuinbouwacademie in 2024.
  • Technische eisen van Turkse kassen zullen worden besproken door universiteiten en leden van SERKONDER en gepubliceerd in 2023
  • Het versterken en systematiseren van de relaties met de binnenlandse en buitenlandse belangenverenigingen van de sector, die de glastuinbouwverenigingen in de Turkije  en Europa samenbrengen
  • Het openen van nieuwe "Greenhouse mechanics and production" afdelingen door het bevorderen van de samenwerking tussen universiteiten en de sector, naast curriculumondersteuning, het verlenen van stage-, O&O- en laboratoriumondersteuning aan deze afdelingen als vereniging. 
  • Ervoor zorgen dat de "Greenhouse Industrial Zones", die nog steeds worden opgericht op een aantal plaatsen in Turkije, correct worden ontworpen en begeleid door Serkonder
  • Verdergaan met het werk om ervoor te zorgen dat steun van de landbouw door de overheid en door banken regelmatiger en doeltreffender kan worden geactualiseerd, en meer onderhandelingen. 
  • Het is de bedoeling een "Project approval center" op te richten om de gehele galstuinbouwsector binnen Serkonder technisch te standaardiseren voor instellingen als Ziraat Bank en Tarsim Verzekeringsmaatschappijen die de financiering en verzekering van kassen uitvoeren.

De namen van de nieuwe board of directors van Serkonder en de verdeling van de taken zijn als volgt:


Klik hier om te vergroten

Publicatiedatum: