Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valto maakt werk van labfaciliteiten

Valto uit De Lier heeft de ambitie om binnen vijf jaar de virusexpert te zijn in de land- en tuinbouw. Het bedrijf, onder meer bekend van het middel V10 dat tomatenplanten beschermt tegen het peninomozaïekvirus, werkt daarom aan een upgrade van haar faciliteiten. Onderzoek gaat plaatsvinden in een vorig jaar aangekocht kassencomplex, waar ook een eigen laboratorium in komt. LabVision staat in een verhaal specifiek daarbij stil.

Belangrijk in het verhaal is Menno Westerdijk. Hij kreeg na zijn sollicitatiegesprek met Valto-directeur Thorben Looije een uitdaging mee naar huis. Of hij een plan wilde uitwerken voor een nieuw laboratorium, welke apparatuur hij nodig dacht te hebben en wat voor investering daarmee gemoeid zou zijn. In het artikel, dat hier helemaal te lezen is, vertelt hij erover.

Vooralsnog is het nog wel enkele jaren wachten op het definitieve lab. Voor herinrichting van de kassen is meerdere jaren uitgetrokken. Om de periode tot de inrichting van het definitieve lab te overbruggen zijn eind juni twee tijdelijke laboratoria geplaatst.


Thorben, op de voorgrond, in het nieuwe complex

Voor meer informatie:  
Valto
+31 174 514 519
[email protected] 
www.valto.nl  

Publicatiedatum: