Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“De ondernemers geven me het volste vertrouwen dat de sector succesvol blijft”

Afgelopen week is de jury gestart met de eerste beoordelingsronde van de bedrijven die zich kandidaat hebben gesteld voor de Tuinbouw Ondernemersprijs of de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Juryvoorzitter Rutger Lommerse reageert: “De vele aanmeldingen voor de uitreiking van 2023 geeft aan dat er, ondanks de huidige energiecrisis, veel trots zit in onze sector en dat bedrijven zich realiseren dat het belangrijk is om ons mooie verhaal te vertellen. Juist nu. De Tuinbouw Ondernemersprijs is het hoogste niveau tuinbouw dat we hebben in Nederland. Het is de centrale uiting van het beste dat we hebben op het gebied van ondernemerschap in onze sector. Dat is relevanter dan ooit!”

In 2018 werd Rutger benaderd als jurylid. Hij is inmiddels 35 jaar actief in de tuinbouwsector als adviseur en manager, onder andere als programmamanager van de Greenports. “We gaan een lastige periode door momenteel,” legt Rutger uit. “We hebben te maken met een versnelde energietransitie, het watervraagstuk, ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming en ga zo maar door. Maar je ziet dat het Nederlandse tuinbouwcluster, inclusief de veredelings- en toeleveringsbedrijven, enorm dynamisch is. Zij blijven innoveren, of innovaties aanpassen aan de tuinbouwuitdagingen, bewijzen dat binnen Nederland en gaan daarna de hele wereld over.”

Geen grote zorgen
“De taak van de Tuinbouw Ondernemersprijs is het promoten van de innovaties en de mensen in de sector. Zij zien altijd oplossingen en weten dat keer op keer succesvol te implementeren. Aan ons de taak als jury om de prestaties kritisch te beoordelen en het beste van het beste in de spotlight te zetten. Tegelijkertijd stimuleert de prijs weer innovatie, en inspireert het tot het verbeteren van ondernemerschap in de hele sector. Dat is een mooie dynamiek.”

Over de sector in het algemeen maakt Rutger zich dan ook geen grote zorgen. “We maken momenteel een enorme slag naar verduurzaming,” aldus Rutger. “Consumenten willen nu eenmaal een product dat aansluit bij hun duurzame normen en waarden. Dat doet er toe, dat willen we ook als sector. In beweging blijven naar steeds duurzamere productiemethodieken is de belangrijkste factor in het succes van de tuinbouwsector momenteel, en dat proces transparant en zichtbaar maken. Daarbij geven de ondernemers die ik voorbij zie komen als juryvoorzitter me het volste vertrouwen dat we als tuinbouwcluster  goed op weg zijn.”

Bron: Tuinbouw Ondernemersprijs

Publicatiedatum: