Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe microbiologische fungicide in Spanje

Seipasa, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van bioinsecticiden, biofungiciden, biostimulanten en meststoffen, heeft in Spanje Fungisei gelanceerd, een fungicide van microbiologische oorsprong voor de bestrijding van ziekten zoals Botrytis, valse meeldauw of echte meeldauw in een grote verscheidenheid aan gewassen.

Pedro Peleato, CEO van het bedrijf, vertelt dat het Spaanse ministerie van Landbouw het product onlangs heeft geregistreerd als gewasbeschermingsmiddel.

"Fungisei is veel meer dan een nieuw product in onze catalogus van oplossingen voor biologische bestrijding. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek en doorzettingsvermogen om stappen voorwaarts te zetten in alles wat de microbiologie ons kan bieden voor de bestrijding van ziekten in de tuinbouw", zegt Peleato.

"Fungisei is een microbiologisch fungicide ontwikkeld uit een stam van Bacillus subtilis. Het is heel zuiver en doeltreffend en de formulering ervan is gepatenteerd door Seipasa. De sleutel tot de werking van het product ligt in de exclusieve formulering, die de microbiële stabiliteit van de werkzame stof beschermt en de houdbaarheid garandeert. Het product, een vloeistof vrij van chemische conserveermiddelen, is zeer doeltreffend", leggen ze uit bij het bedrijf.

Fungisei is door de Europese Commissie geclassificeerd als een Low Risk product, wat de lage impact in alle facetten van het gebruik en de toepassing ervan garandeert. Fungisei is geregistreerd in een grote verscheidenheid aan landen zoals Spanje, Portugal, Frankrijk, Turkije, Mexico, de Verenigde Staten, Peru, Marokko of Ivoorkust.

Hoge toegevoegde waarde in ziektebestrijding
De CEO van Seipasa verzekert dat Fungisei de telers een hulpmiddel met hoge toegevoegde waarde aanreikt voor de bestrijding van ziekten. 

"Seipasa is altijd een stap vooruit geweest bij het ontwerpen van oplossingen van natuurlijke oorsprong in de strijd tegen plagen en ziekten. Ons vermogen om op veranderingen te anticiperen is wat ons zo ver heeft gebracht en Fungisei is een perfect voorbeeld van onze visie die al 25 jaar standhoudt om een bondgenoot te zijn van de telers. We begrijpen hun behoeften en we reiken hen de tools aan die ze nodig hebben", vertelt Pedro Peleato. "Fungisei is een biofungicide dat het huidige regelgevingskader in Europa respecteert en dat beantwoordt aan de behoeften van de markt wat betreft gezond en residuvrij voedsel."

Fungisei is ook een internationaal erkend biofungicide, bekroond met de prijs voor meest innovatieve formulering tijdens de Agrow Awards.

Voor meer informatie:
Seipasa
C/ Ciudad Darío, naves 1-3-5
Pol. Ind. La Creu
46250 L’Alcudia (Valencia) - Spanje
Tel: +34 962 541 163
www.seipasa.com

Publicatiedatum: