Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijs van Zuilen (Berrybrothers):

"Rode bes zowel voor consumptie als decoratie populair bij het kerstdiner"

Tholen - "De vraag naar rode bessen neemt elke week geleidelijk toe richting de feestdagen. De rode bes wordt zowel voor consumptie als decoratie gebruikt tijdens het kerstdiner. De friszure smaak is een gewaagde tegenhanger bij vele hartige en zoete gerechten", aldus Nijs van Zuilen van Berrybrothers.

De rode bes kent een brede afzet. Zowel horeca en retail in binnen- en buitenland zijn belangrijke afzetkanalen. Gedurende de decembermaand wordt er extra attentiewaarde toegevoegd door verpakkingen te voorzien van een persoonlijke boodschap.

Volgens de teler is de kwaliteit van de rode bessen uit de koelcellen optimaal. "Met innovaties in de teelt gericht op de bewaarkwaliteiten wordt er een veel betere kwaliteit behouden in de koelcel. Deze innovaties beginnen zich te lonen. De afgelopen jaren heeft men zich erop gericht om zoveel mogelijk planten vanuit de vollegrond in pot te gaan plaatsen. Momenteel staat het merendeel van de rode bessen in pot. Hierdoor kan er gerichter water en voedingsstoffen toegediend worden. Dit wordt vervolgens vele malen efficiƫnter opgenomen door de struik met een kwalitatieve oogst als resultaat. Het is onder andere duidelijk merkbaar dat de steelkwaliteit van een trosje is verbeterd."

"Tevens wordt er veel meer ingezet op gewasonderhoud gedurende het seizoen. Denk hierbij aan toppen, uitbuigen en het wegbreken van steile takken. Hiermee wordt een opener gewas gecreƫerd waar de zon beter bij kan", vertelt Nijs. Door de goede kwaliteit van bewaring verwacht hij tot eind maart/begin april te kunnen leveren vanuit eigen koelcellen. De periode voordat de eigen oogst weer begint wordt opgevuld met service producten uit Chili.

Om de verdere bestemmingen van rode bessen te voorzien is Berrybrothers enkele jaren geleden begonnen met de verkoop van zachtfruit van collega-telers in het laagseizoen. "Hiermee wordt de klant jaarrond ontzorgd in de levering van vers zachtfruit. Tevens kunnen wij hierdoor klanten op grotere afstanden beleveren van een compleet assortiment zachtfruit."

Berrybrothers richt zich actief op recepteninspiratie met haar website https://fans.berrybrothers.nl  Hier zijn vele recepten te vinden met de rode bes in de hoofdrol

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31 (0)6 46708453 
[email protected]l   
www.berrybrothers.nl