Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 49

Tomatenprijs stijgt stukje door, aardbeienprijs zakt licht bij VBT

Begin december was er nog sprake van een hele voorzichtige stijging van de tomatenprijzen op de klok bij het VBT. Afgelopen week stegen de prijzen een stukje harder. Daarmee kwam een kilo trostomaten gemiddeld nipt boven euro per kilo uit. 

De middenprijs van 1,045 eurocent ligt in lijn met het vijfjarig gemiddelde. De verwachting is dat, zoals gebruikelijk is, de prijs richting Kerst doorstijgt. 

Komkommers en paprika's staan niet meer in de lijst met wekelijkse prijsinformatie. Uit de serre komt wel nog sla. Hier wisselt het per soort of de prijzen stegen of daalden. De rode eikenbladsla en lollo-sla wordt beter betaald dan de groene.

Tot slot het zachtfruit. Hier leverde zowel een kilo aardbeien als de bramenprijs in. Vooral uit de kiloprijs voor bramen ging een serieuze hap. In week 48 leverde een kilo nog ruim 12 euro op. Afgelopen week nog 7,135 euro. 

Bekijk hier alle middenprijzen voor groenten en fruit over week 49