Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag om meer aandacht voor risico's in nieuwe Mijnbouwwet

Naar verwachting treedt in juli 2023 een nieuwe Mijnbouwwet in werking. Momenteel wordt met reacties en adviezen vanuit onder meer Geothermie Nederland aan het vormgeven van de wet gewerkt. De belangenbehartiger van de geothermiesector geeft hieronder een update over haar bijdrage en het wetgevingsproces. 

De Mijnbouwregeling is op 8 december in consultatie gebracht. 
Geothermie Nederland zorgt met behulp van de tijdelijke werkgroep mijnbouwregeling voor feedback en inbreng. De aangepaste wet, het besluit en de regeling worden uiterlijk 2 maanden voor inwerkingtreding van de wetswijziging gepubliceerd. 

De Raad van State heeft in de week van 21 november een reactie gegeven op het Mijnbouwbesluit. Ze adviseren onder andere meer toelichting op mogelijke risico’s die kunnen voorkomen wanneer meerdere aardwarmteprojecten worden ontwikkeld in dezelfde regio, financiële zekerheden, ontheffing van deelname EBN en de verhoudingen tot de dienstenrichtlijn. Het ministerie gaat aan de slag met het advies van de Raad van State en zal waar nodig aanpassingen verwerken en publiceren. Lees meer bij de Raad van State.

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: