Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Premier Vietnam brengt bezoek aan World Horti Center

Maandagochtend 12 december bracht de premier van Vietnam Pham Minh Chinh een bezoek aan World Horti Center in Naaldwijk. Naast de premier waren onder andere de Vietnamese ministers van Landbouw & Plattelandsontwikkeling en Natuur & Milieu aanwezig bij het bezoek. De belangrijkste pijlers die tijdens het bezoek centraal stonden zijn de zakelijke betrekkingen tussen Vietnam en Nederland, het ontwikkelen van een duurzame tuinbouwwaardeketen en hoe onderwijs kan bijdragen aan klimaatslimme technologieën.

Focus op samenwerking centraal
De burgemeester van Westland, Bouke Arends, heette de delegatie van harte welkom in de gemeente. In zijn toespraak lag de focus op de rol van het Westland als agro- en logistiek knooppunt en de relatie met Vietnam. Hierover zei de burgemeester: "De banden en handel tussen onze twee landen op dit gebied is al jaren sterk met een Strategic Partnership Arrangement tot gevolg."

De heer Frederik Vossenaar, speciaal gezant van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, onderstreept in zijn toespraak: "Nederland maakt graag deel uit van uw succes. En in het belang van onze beide landen kijken we ernaar uit om verder samen te werken. Voortbouwend op onze 50 jaar diplomatieke betrekkingen, een mijlpaal die we volgend jaar, in 2023, bereiken." De premier van Vietnam zei tijdens zijn toespraak onder andere Nederland te zien als een topexporteur van agrarische producten en hoopte hiervan te leren tijdens het bezoek.

Uitwisselen kennis en innovaties
Vanuit het bedrijfsleven waren medewerkers van RijkZwaan, NedSpice, Koppert en The Fruit Republic aanwezig om een pitch te geven over hun bedrijf. Hierbij lag de focus op de belangrijke samenwerking met Vietnam. Verder lichtte het ‘Netherlands Vietnam Horti Business Platform’ toe hoe zij door krachten te bundelen de Vietnamese tuinbouwsector naar het volgende niveau proberen te tillen. De rondleiding door World Horti Center werd afgesloten met een bezoek aan de onderzoekskassen van Vertify. Hier vertelden docenten van Lentiz Onderwijsgroep hoe onderwijs en klimaatslimme oplossingen op elkaar afgestemd kunnen worden in Vietnam. Een kijkje in de All Climate Greenhouse was een belangrijk onderdeel van deze laatste stop.

Puck van Holsteijn, directrice World Horti Center kijkt trots terug op het bezoek: "Ik had de eer om de premier en zijn ministers een rondleiding te geven door ons gebouw. Tijdens deze rondleiding werden meerdere pitches gegeven door bedrijven die actief zijn in de food en flower industry, waarbij de samenwerking tussen onze landen centraal stond. Hierbij is gebleken dat het belangrijk is om onze kennis en innovaties te blijven delen en elkaar op die manier verder te helpen. We zijn trots dat we ook deze delegatie weer nieuwe kennis hebben meegegeven over onze sector."

Vervolg op HortEx Vietnam
Van 1 tot en met 3 maart 2023 vindt de HortEx Vietnam plaats in Ho Chi Minh City. Als “Partner Country” heeft Nederland een prominente rol in de ondersteuning van de beurs en zal de Nederlandse ambassade, naast een Nederlands paviljoen op de beurs, een aantal activiteiten organiseren zoals een seminarprogramma, netwerkreceptie en veldbezoeken. Voor meer informatie over de HortEx Vietnam zie hortex-vietnam.com.

bron: World Horti Center

Publicatiedatum: