Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stofzuiger trekt plaaginsecten uit de cressen

Ongeveer twee jaar geleden, tijdens een branchebijeenkomst, kwamen Koppert Cress, en Theo Straathof, de eigenaar van Micothon, elkaar toevallig tegen. Ze bespraken allerlei ideeën over de meest duurzame en niet chemische manier om van vliegende insecten in de teelt af te komen. Theo deelde tijdens dit gesprek zijn ervaring van een toepassing van een grote insectenstofzuiger bij een helleboruskweker. 

Halverwege 2021 nam Koppert Cress contact op met Micothon om het idee voor een stofzuiger voor cressteelt verder uit te werken. Het bedrijf werkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. De telers waren op zoek naar een veilige, professionele en duurzame machine tegen vliegende insecten. Micothon wilde graag hun expertise toepassen voor de cressteelt en heeft vanuit de helleborusstofzuiger de machine verder ontwikkeld.

“Effectiviteit, simpel in gebruik en autonome werking zijn de basis voor deze toepassing”, zegt Theo. “De super stofzuiger is inmiddels enkele weken operationeel en werkt gemakkelijk en effectief. De machine hangt aan het monorail systeem, geleverd door De Vette, en kan naar behoefte de vliegende insecten opzuigen. De zuigkracht, de snelheid en het aantal bewerkingen per rij is eenvoudig zelf in te stellen.” 

“Nog voordat deze veelbelovende manier van gewasbescherming in de publiciteit is gekomen, zijn er al diverse bedrijven, zoals slatelers en aardbeientelers, die advies en expertise bij Micothon hebben opgevraagd om de insectenstofzuiger voor hun teelt toe te passen,“ gaat Theo verder. Het proces van doorontwikkelen en fine tunen zal doorgaan zodat deze toepassing dé duurzame oplossing tegen vliegende insecten wordt voor vele gewassen.” 

Micothon is in 2003 gestart met volautomatische sprayrobots voor allerlei groenten-, bloemen- en plantengewassen in verschillend gebouwde kassen wereldwijd. Naast de onlangs ontwikkelde stofzuiger is Micothon ook bekend om zijn UV-C-toepassingen voor allerlei soorten gewassen en kassen.

Voor meer informatie:
Micothon International
Tienboerenweg 20b
3641 RA Mijdrecht
+31 (0)297 526 984
[email protected]
www.micothon.com 

Publicatiedatum: