Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale opleiding over kwekersrecht succesvol afgerond

Op maandag 12 december heeft Naktuinbouw online de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de internationale opleiding Plant Breeder’s Rights for Food Security and Economic Development. Daarmee sluiten ze na ruim twee maanden deze opleiding af.

De opleiding gaat over het belang van een kwekersrecht, de ins en outs van het UPOV-systeem, de administratieve kant, de uitvoerende kant (DUS-principes en onderzoek), het Europese Communautaire PBR-systeem en de handhaving van kwekersrecht. Vijftien deelnemers uit zeven landen (Egypte, Ghana, Nigeria, Tanzania, Mexico, Dominicaanse Republiek en Nederland) verdiepten zich de afgelopen twee maanden in deze onderwerpen.

E-learnings, masterclasses en live online sessies
Het grootste deel van de lesstof namen de deelnemers tot zich via de Naktuinbouw Academy, het online leerplatform van Naktuinbouw. Daarnaast waren er live Masterclasses waarin prominenten op hun vakgebied bepaalde onderwerpen nader toelichten. Ook was er elke week een plenaire online sessie waarin dieper op de lesstof werd ingegaan en waarin voldoende ruimte voor vragen en discussie was. Als sluitstuk presenteerden de deelnemers per land een Road Map: een inventarisatie van de knelpunten voor een goed werkend kwekersrechtsysteem in eigen land en een verbeterplan. 

Begin oktober startte de opleiding. 

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: