Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Greve, PBR International

"Stek wortelt sneller en krachtiger met toepassing juiste bewortelingsmiddel"

"Beworteling is zeer belangrijk voor de groei en houdbaarheid van de plant. Ongelijkmatige, vertraagde of gebrekkige beworteling heeft een negatief effect op de teelt en kan telers een aanzienlijke hoeveelheid extra arbeid of zelfs oogstverlies kosten. Voorkomen is dus beter dan genezen."

Volgens Paul van PBR International kan het gebruik van beworteling- en groei stimulerende middelen helpen. In de loop der jaren heeft het bedrijf veel succes geboekt met de Dynaroot, een groeihormoon in poedervorm dat wordt gebruikt om een snelle en goede beworteling van plantenstekken te stimuleren. Zij zien de vraag groeien en breiden hun markten voortdurend uit.


Links: Productassortiment PBR International. Rechts: toepassing van DynaRoot

Snelle en vruchtbare beworteling
Een slechte beworteling is in allerlei opzichten ongunstig, voor de plant en vervolgens natuurlijk voor de bedrijfsvoering zelf. "Dynaroot is de oplossing", weet Paul, "want het garandeert een superieure beworteling in vergelijking met soortgelijke producten. Het product is veilig voor mens en dier en de concentratie actieve stof is uitzonderlijk hoog (98%>)."

 

Het product heeft onder meer goede resultaten laten zien tijdens onafhankelijke proeven door Agro Research International in Nederland. Ook werd het getest door de Universiteit van Pretoria en vergeleken met verschillende alternatieve producten, waarbij het in elk van die proeven als een van de beste bewortelingsmiddelen uit de bus kwam. In onderstaande plaatje een paar telers die hun bevindingen delen:


Klik hier om te vergroten

Bewortelingshormoonpoeder - 3 concentraties
Dynaroot wortelhormoonpoeders bevatten indool-butyric-acid (IBA), een synthetische versie van natuurlijk voorkomende plantenhormonen bekend als auxines, die gewoonlijk op natuurlijke wijze ontstaan in de groeitoppen van planten. De planten hebben de hormonen in zeer kleine hoeveelheden nodig, dus bevatten de Dynaroot-poeders lage concentraties synthetische auxines.

Verschillende soorten planten of onderstammen kunnen verschillende concentraties IBA nodig hebben, legt Paul uit. "Steenfruit bijvoorbeeld zal over het algemeen hogere concentraties nodig hebben dan hardfruit, en bladstek zal lagere concentraties nodig hebben dan houtachtige stekken. Een te hoge concentratie kan de stek beschadigen, terwijl een te lage concentratie geen goede beworteling oplevert."

Daarom biedt PBR International Dynaroot aan in drie concentraties.


Klik hier om te vergroten

Hoe werkt het?
Afhankelijk van het soort stek dat beworteld moet worden, dompelt men de onderste 10-20 mm van de stek in schoon water en vervolgens in een van de Dynaroot-poeder formules. Direct contact met het cambium aan het snijvlak is noodzakelijk om de beworteling op gang te brengen. Vervolgens tikt men voorzichtig het teveel aan poeder eraf, zonder echter te wrijven.


Medeoprichter van PBR International Pieter Breugem

Markt vergroten
PBR International, opgericht in 2004, is uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten en leveranciers van bewortelings- en groeistimulatoren voor tuinbouwgewassen. Terwijl ze hun producten verbeteren en zoeken naar betere en meer innovatieve manieren om de steeds groeiende markt te bevoorraden, gebruiken verschillende van de grote teeltbedrijven in Nederland al Dynaroot op hun Afrikaanse bedrijven. PBR International is uitgebreid en exporteert momenteel naar landen als Nieuw-Zeeland, Mauritius, Mozambique, Jamaica, Kenia, Oeganda en Tanzania.

Milieuvriendelijk
PBR International verkoopt alleen niet-giftige, milieuvriendelijke producten. "Aangezien de tuinbouwsector groeit, wordt het steeds crucialer om dit te vermelden," besluit Paul. "PBR begeleidt kwekers dan ook graag met raad en daad, we hebben verschillende teeltexperts in huis die met hun expertise graag klanten bezoeken en adviseren."

 

Voor meer informatie:
PBR International
Paul Greve
[email protected] 
www.pbrtrading.com 

Publicatiedatum: