Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telen op pyramides

"De behoefte om planten op de meest efficiënte manier te telen wordt elke dag groter. Met minder land beschikbaar voor telers is er behoefte aan een efficiënt en voldoende duurzaam systeem. Het bouwen van geavanceerde kassen en het leveren van de juiste technologie voor het klimaat daarin zal de toekomst van de tuinbouw en de teelt echt vormgeven," zegt Cem Guvendiren, manager van Pyramid Garden, die de dagelijkse activiteiten en de marketing beheert.


Aardbeienteelt

Pyramid Growers is van oorsprong een fabrikant van aeroponics en ontvochtiging voor diverse industrieën. Gevestigd in Los Angeles worden hun producten wereldwijd verscheept. Naast deze Pyramid Gardens ontwerpt het team echter ook hightech kassen. Daarnaast levert het bedrijf IOT-software, CO2-generatoren, luchtinlaten en luchtreinigers.

Het ontvochtigingsapparaat gebruikt slechts een kleine hoeveelheid water met een verneveling van 5 micron. Daarna wordt het uit de lucht getransporteerde water gerecycleerd en opnieuw gebruikt. Dit proces heeft geen invloed op de temperatuur tijdens de ontvochtiging en steriliseert de lucht voor honderd procent.


Een kasopstelling van de Pyramid Gardens

De Pyramid Garden is er in verschillende maten: het bedrijf verkoopt 48''x 48''x 48" cm of 24"x 24" x 24" cm. De grotere maten kunnen aan elkaar worden bevestigd om een groter systeem te creëren. Als klanten een ander formaat willen kopen, kunnen ontwerpen op maat worden gemaakt; de zogenaamde Pyramid Wall. De verschillende maten komen tegemoet aan verschillende soorten klanten.

"Onze kleinere plantenbak van 36 pluggen is het meest geschikt voor tuinders, daktuinders of stedelijke telers. Onze grotere plantenbak met 136 pluggen is meer geschikt voor professionele en industriële telers. Het maakt het vrij handig om losse en bladgroenten te telen in een compacte, duurzame opstelling."


Een grotere kasopstelling

Cem voegt eraan toe dat de systemen zijn ontworpen om een grote impact te creëren met minder exploitatiekosten. De automatisering van irrigatie en bemesting, en het hebben van een controle- en beheersysteem maakt het mogelijk om zeer efficiënt te zijn. "We ontwikkelen, onderzoeken en verbeteren onze energie-efficiëntie voortdurend. Al onze systemen kunnen 24 uur worden gemonitord."

Het bedrijf adviseert klanten om klein te beginnen en eerst aan het systeem te wennen. Omdat het systeem modulair is, kan het altijd uitgebreid worden, naargelang de behoeften van de klant. "Het idee is om de omgeving zo efficiënt mogelijk te gebruiken en de energie die binnen wordt gecreëerd te hergebruiken. Wij ontwerpen veel projecten op industriële schaal, terwijl onze installatie met 36 gaten meer bedoeld is voor gebruik in het onderwijs, thuis en in de tuin. Via de kleinere installatie moedigen we iedereen aan om zelf groenten te gaan kweken."

Tot nu toe is er veel vraag naar de Pyramid Gardens, wat vooral te zien is in educatieve en maatwerkprojecten.

Voor meer informatie:
Enerama Environmental Technologies
201 Ocean Avenue, suite 1409P
Santa Monica, CA 90402, VS
Tel.: +1 833 363 7262
[email protected]
www.enerama.com

Publicatiedatum: