Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook (online) venters hebben last van inflatie

Fruithandel Van Beek komt niet meer aan de deur

Tholen – Per 8 december trekt Teun van Beek de stekker uit zijn koelcel, zijn ventroute en webshop. 18 jaar geleden startte hij een ventroute op in Flevoland en was er ook al vroeg bij met een online webwinkel. Ondanks dat hij als zelfstandige, vergeleken met bijvoorbeeld AGF-winkels, minder kosten maakt, staat de rendabiliteit onder druk. Samen met toenemende gezondheidsklachten is voor hem de tijd gekomen om te stoppen.


foto Teun van Beek

Teun zit al jaren in de AGF. Eerst werkte hij een aantal jaar voor een AGF-handelaar en sinds 2005 heeft hij een verkoopwijk waarbij hij iedere 14 dagen bij de mensen aan huis komt. De webshop kwam daar al in 2007 bij om zijn klanten te kunnen voorzien in de toenemende behoefte om online vers groenten en fruit te bestellen. In 2016 werd de webshop helemaal vernieuwd, inclusief allerlei achtergrondinformatie over AGF-producten. “Klanten waarderen mijn persoonlijke, deskundige en klantgerichte aanpak. Ik neem altijd contact met u op wanneer u een bestelling hebt geplaatst, dan handelen we de bestelling persoonlijk af”, vertelt Teun. “Ik zorg altijd voor de beste kwaliteit en een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.” Naast bestellingen en de ventwijk verzorgde Fruithandel Van Beek ook schoolfruit en fruitmanden en geschenkpakketten.

Fruithandel Van Beek leverde in Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Switerband en Biddinghuizen. "Naar een opvolger is wel gezocht, maar dat is maar ten dele gelukt," vertelt Teun. De beslissing om te stoppen was niet gemakkelijk. De gestegen kosten voor koeling en vervoer zorgden ervoor dat de handel onder druk stond. Toen daarbij een dringend doktersadvies kwam, gaf dat de doorslag. "Het in- en uitstappen van de bestelwagen en telkens een draai maken werd een te grote belasting voor mijn knieën", vertelt Teun.

Klanten, zeker degenen met wie hij over en weer lief en leed deelde, zullen hem missen, gezien de vele reacties op Facebook. Dat is nog maar het topje van de ijsberg, volgens Teun. “Klanten vinden het echt jammer dat ik stop. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan, maar het is nu tijd voor een nieuwe stap.” Teun gaat nu minder belastend werk doen en heeft al een baan gevonden in een tankstation. Met 56 jaar heeft hij nog een aantal jaar te gaan tot het pensioen. “Wie weet dat ik ooit nog terugkeer in de AGF”, besluit hij.

Voor meer informatie
Teun van Beek
Fruithandel Van Beek
[email protected]
www.groenteboerteun.nl