"Jaarlijks wordt op de groothandelsmarkt in Neurenberg 200.000 ton AGF-producten verhandeld, die binnen een straal van 100 tot 200 km worden geleverd," aldus Dominik Kitschke, groepsmanager markttoezicht. 


Klik hier voor de fotoreportage van het bezoek van onze Duitse zusterredactie aan de groothandelsmarkt in Neurenberg dit jaar.

De zaken op de groothandelsmarkt lijken weer redelijk goed te gaan. Aan de kant van de klanten is echter een zekere mate van onzekerheid merkbaar met betrekking tot de hoge energieprijzen. Bijgevolg heerst er momenteel een eerder terughoudende of althans zeer selectieve aankoopmentaliteit. Vooral horecaklanten hebben hun koopgedrag aangepast, voor zover deze klanten hun zaak nog niet hebben moeten sluiten als gevolg van de pandemie.

Bovendien stelt het personeelstekort, net als in veel andere sectoren van de economie, de bedrijven voor nog meer uitdagingen. Ondanks deze ongunstige omstandigheden streven veel partijen naar uitbreiding en wordt soms ook een hogere omzet behaald.

Voor meer informatie:
www.nuernberg.de