Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlander beknibbelt op kerstdiner vanwege inflatie

Een kleiner gezelschap aan de eettafel en een minder luxe kerstmenu; de inflatie speelt ons dit jaar parten tijdens de feestdagen. De hoge prijzen van voedsel resulteren in de nodige zorgen onder de Nederlanders. Dat blijkt uit een recent onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh in samenwerkingmet iVox onder 1000 respondenten.

Minder mensen aan de eettafel
De decembermaand staat voor velen in het teken van feestelijke diners en uitgebreide feestontbijtjes of -brunches. Maar hoe gezellig dat ook is, toch blijkt dat ruim de helft (54%) van de Nederlanders vanwege de inflatie opziet tegen de kosten van eten tijdens de decembermaand. Dit geldt iets meer voor vrouwen (59%) dan voor mannen (49%). De helft van de Nederlanders (52%) is dit jaar dan ook van plan minder geld uit te geven aan eten. Om geld te besparen doet meer dan de helft (56%) de feestinkopen ruim van tevoren. Een andere manier om de kosten te drukken is door de feestdagen met minder mensen te vieren. Meer dan één derde (37%) viert de feestdagen dit jaar vanwege de economische situatie bewust met een kleiner gezelschap.

Hand op de knip
Maar wat zijn we van plan om uit te geven aan ons kerstmenu dit jaar? Ruim een kwart (26%) geeft aan maximaal 8 euro per persoon per maaltijd te besteden. De meeste Nederlanders spenderen tussen de 8 en 20 euro per persoon aan boodschappen (45%). Een kleine minderheid (9%) pakt groots uit en spendeert meer dan 20 euro per persoon.

Bron: HelloFresh

Publicatiedatum: