Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw faillissement glastuinbouwbedrijf nog met vraagtekens omgeven

Afgelopen week is faillissement uitgesproken voor Capsicum B.V. In verband daarmee werden vier vennootschappen failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door een partij 'uit de energiehoek'. Bij het faillissement zijn kassen in Made en Steenbergen betrokken die zijn verpacht. Curator Mathieu Souren uit Zoetermeer heeft het faillissement in onderzoek. 

De curator doet inmiddels onderzoek naar alle feiten. "Het is geen eenvoudige tuin, recht toe, recht aan." Souren spreekt van een ' ingewikkeld feitencomplex'. Zo is nog onduidelijk welke eigendommen precies betrokken zijn. Ook is onduidelijk of de kassen leeg liggen of dat er een teelt in staat.

Mismatch energie
Wat hij maandagmiddag wel kan zeggen is dat het om kassen gaat die waarschijnlijk verpacht zijn. Zijn 'grove inschatting' is dat het om 20 hectare kas gaat. Wat de curator van de bestuurder van de gefailleerden te horen kreeg is dat de oorzaak van het faillissement gezocht moet worden in 'een mismatch tussen energie-inkoop en marktprijzen.' 

Van een eventuele doorstart of ge├»nteresseerde kopers is geen sprake. Met het faillissement zijn, naast de vennoten, verder geen medewerkers gemoeid. De onderneming zou, voordat de tuinen werden verpacht, met uitzendkrachten hebben gewerkt. 

Het faillissement van Capsicum B.V. is geregistreerd onder kenmerk 09.dha.22.261.F.1300.1.22. Ook over de bv's Colour Capsicum H, Colour Capsicum K en Colour Capsicum R is op 29 november door de Rechtbank Den Haag faillissement uitgesproken. Als curator in alle zaken is Mathieu Souren van Hoens & Souren Advocaten Zoetermeer aangesteld.