Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almería stuurt 12.000 kilo dekens en warme kleding naar Oekraïne

De Spaanse AGF-koepelorganisatie Coexphal heeft het transport van een vrachtwagen met 12.000 kilo dekens en warme kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en baby's naar Oekraïne gecoördineerd, in samenwerking met de Vereniging van Oekraïners in Almería en met Unica Group.

Nataliya Kravchuk, vicevoorzitster van de Vereniging van Oekraïners in Almería, vertelde halverwege vorige week dat de vrachtwagen vrijdagochtend  (25 november) Almería heeft verlaten richting La Coruña om daar nog een lading van de Vereniging van Oekraïners in Galicië op te halen. De dekens en kledij zullen in het door Oekraïne bevrijde gebied worden gedistribueerd, zoals Cherson en andere steden die zwaar zijn beschadigd door de oorlog.

Sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne zijn er vele solidariteitsacties vanuit verschillende hoeken georganiseerd, ook vanuit de AGF-sector in Almería met zendingen van groenten en fruit en het aanbieden van werk aan Oekraïners die door de oorlog zijn ontheemd.

"We hoorden over een vereniging van Oekraïners in Almería die werk aan het zoeken was voor de mensen die hun land hadden moeten verlaten. Hier hebben we gehoor aan gegeven", zegt Alfonso Martí van de personeelsdienst van Coexphal. "We hadden een ontmoeting en we begonnen cv's te ontvangen van mensen die geïnteresseerd waren om in onze sector te werken. En daarna volgden er ook andere acties, zoals de coördinatie van deze zending van materiaal. We namen contact op met Unica Group, die de vrachtwagen ter beschikking stelde om de dekens en de kledij naar La Coruña te voeren."

Bron: ideal.es

Publicatiedatum: