Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

YesHealth Group en Mowreq gaan vertical farm in Saoudi-Arabië bouwen

Agtech bedrijven Mowreq en YesHealth Group hebben een joint venture opgericht om een netwerk van indoor vertical farms te ontwikkelen in Saoudi-Arabië. De JV, Vertical Farms Company zal starten met het bouwen van de grootste indoor vertical farm van het koninkrijk, in Riyadh. De eerste farm zal volledig operationeel zijn in het 4e kwartaal van 2023, en zowel banen als duurzame producten leveren aan de lokale bevolking.

De totale investering in de joint ventures wordt gewaardeerd op meer dan 100 miljoen Riyals, of ongeveer $28 miljoen volgens de huidige wisselkoers. Het project wordt gesteund door Saoedisch risicokapitaal en fondsen.

Een paar feiten over de nieuwe vertical farm:

Locatie: Industriële gebied Riyadh (2)
Tijdlijn bouw: Q1-2023  - Q4-2023
Bouwoppervlakte: 4.500 m2
Hoogte: 16 meter
Totale teeltgebied: 20.000 m2
Max opbrengst: 2.500 kg per dag (gebaseerd op sla), >900 ton per jaar
Verwachte dagelijkse opbrengst: 2.000 kg per dag, waaronder een aantal slasoorten, kruisbloemige groenten, kruiden en eetbare bloemen
Automatisering: Volledige procesautomatisering, van zaaien tot oogsten
Aantal medewerkers: 50 fulltime werknemers
Tentoonstellingsruimte: kan meer dan 100 bezoekers per dag ontvangen om hen te leren over vertical farming en duurzame tuinbouw

Om deze volgende stap te zetten in de tuinbouwontwikkeling in Saoedi-Arabië, richt Mowreq zich op het gebruik van zijn ervaring en kennis op de Saoedische markt, gecombineerd met de technologie en knowhow van de YesHealth Group. De vertical farm in Riyadh zal gezamenlijk worden beheerd door Mowreq en YesHealth Group tijdens een 3-jarige overgangsperiode, waarin lokaal talent zal worden opgeleid om het langetermijnbeheer over te nemen.

In lijn met de Saudi 2030 Vision, zullen de partners 50 fulltime banen creëren op de vertical farm in Riyadh en willen zij meer banen creëren in de komende 5 tot 10 jaar, die de ontwikkeling van gecontroleerde tuinbouwsector begeleidt. Om talent te stimuleren zal onderwijs beschikbaar zijn, om jongeren de vaardigheden te leren die zij nodig hebben voor banen in de toekomst. Verder ontwikkeling van de infrastructuur voor de sector zal de economie diverser maken en bijdragen aan voedselzekerheid en het promoten van een gezonde levensstijl.

"We hebben de eerste indoor vertical farm in het koninkrijk van Saoedie-Arabië gebouwd en bouwen nu de grootste," zegt Modar Hisham Nazer, medeoprichter van Mowreq en voorzitter van Vertical Farms Company. "Deze enorme, nieuwe, vertical farm die we bouwen in Riyadh zal het voor meer landgenoten mogelijk maken te profiteren van lokaal geproduceerde Janafarm-producten, die altijd schoon, vers en vrij van gewasbeschermingsmiddelen zijn."

"De YesHealth Group heeft de operationele uitdagingen van indoor vertical farming in subtropische gebieden overwonnen," zegt Jesper Hansen van de YesHealth Group. "Het Midden-Oosten is onze volgende uitdaging. We zullen de vertical farm in  Riyadh begeleiden in de 1e fase van de operatie, met het doel de output te maximaliseren en het efficiëntie-niveau net zo hoog te krijgen als in onze vertical farm in Taiwan."

Voor meer informatie:
Mowreq
www.mowreq.com

YesHealth Group
www.yeshealthgroup.com

Publicatiedatum: