Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Statement LTO inzake Landbouwakkoord

Minister Adema heeft op 1 december een brede uitnodigingsbrief gestuurd aan vertegenwoordigers van boeren en tuinders om te werken aan een Landbouwakkoord. Vanuit deze brede groep van vertegenwoordigers heeft de minister enkele partijen waaronder LTO gevraagd om aan de zogenaamde hoofdtafel van het Landbouwakkoord deel te nemen. Volgende week is het eerste verkennende overleg van deze hoofdtafel. Dat zal vooral gaan over proces en planning.

Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland: ‘Het Landbouwakkoord kan kans bieden voor focus op de agrarische praktijk. Na de nieuwe beperkingen in de Kamerbrieven van afgelopen vrijdag is het wat LTO betreft de hoogste tijd voor een Landbouwakkoord dat écht perspectief biedt voor boeren en tuinders. Of het daadwerkelijk tot een akkoord tussen de sector en de overheid komt zal afhangen van de ruimte en het perspectief dat aan blijvende boeren en tuinders wordt geboden in het licht van alle beperkingen. Met onze vakgroepen en regio’s zullen we hiervoor het onderste uit de kan halen.’

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: