Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enzo Perez, Les Sources:

"Goede vraag naar bladgroenten"

Sla, veldsla, spinazie... bladgroenten behoren tot de paradepaardjes van het in het Franse Maillane gevestigde Les Sources. Met gezaaide groenten op 120 ha, onder tunnels en in de vollegrond, is het bladgroentenseizoen half september dan echt van start gegaan. De hitte van de afgelopen maanden heeft het teeltproces echter wel versneld. "Onze late producten zijn daardoor tegelijk met de vroege producten op de markt gebracht," vertelt Enzo Perez.

Een kwaliteitsproduct en een goede afzet
De afzet van bladgroenten verloopt dit jaar voorspoedig. "We hadden het geluk dat we dit jaar producten van zeer hoge kwaliteit hebben kunnen telen en dat onze klanten ons zijn blijven volgen. Een dynamische vraag als gevolg van een verminderd aanbod volgde, omdat de activiteiten in sommige teeltgebieden nu ten einde lopen. Het zomerweer, dat dit jaar langer heeft aangehouden, heeft de andere teeltgebieden er bovendien toe gebracht het teeltseizoen langer te laten duren dan gebruikelijk."


Klasse 1 en klasse 2 bladgroenten, gewassen in water zonder 'wasmiddelen' en zonder conserveermiddelen. Sla: 250 gram, veldsla 100 gram en spinazie 400 gram.

Hoewel de vraag naar bladgroenten goed is, voelt Enzo de "angst die onder consumenten leeft" heel duidelijk. Het aantal bestellingen is ook echt kleiner. Hierdoor is de indruk ontstaan dat mensen minder consumeren en bepaalde producten links laten liggen."


Familie Perez op de Fruit Attraction-beurs in Madrid

Over Les Sources en Theo Producteur
Familie Perez teelt zowel op  conventionele wijze (Les Sources) als op biologische wijze (Theo Producteur). De twee entiteiten werken al sinds de jaren negentig samen en zijn vanaf 2010 aanzienlijk uitgebreid. Het familiebedrijf ligt niet ver van Chateaurenard en heeft een assortiment van in totaal 25 producten, in eigen beheer op in totaal van 200 hectare. De laatste toevoegingen aan het assortiment waren vorig jaar de witte en de zwarte bonen. Tot de paradepaardjes behoren, behalve de bladgroenten, ook de aardbeien, de asperges, de tomaten en de meloenen. Deze producten zijn te vinden in supermarkten, groothandelszaken en gespecialiseerde biologische winkels.

Voor meer informatie:
Enzo Perez
Les Sources
Petite, Rte d'Eyragues, 13910 Maillane, Frankrijk
Tel.: +33 (0)6 47 63 84 56 
enzo.lessources@gmail.com 

Publicatiedatum: