Uturn lanceert prijscalculator voor ieder transport

Uturn lanceert per 1 december de eerste containerprijscalculator.  Prijzen berekenen voor het voor- en natransport van containers is in deze tijden een uitdaging gebleken. "Verladers missen de juiste benchmark in tijden van grote volatiliteit en onzekerheid."

De Uturn Prijscalculator wordt op 1 december officieel gelanceerd. "Met deze logistieke prijscalculator kan voor ieder transport de juiste prijs berekend worden en geeft naast een benchmark voor huidige markttarieven ook inzicht in de duur van het transport, het aantal kilometers en de CO2-uitstoot."

De prijscalculator berekent niet alleen de prijs van vandaag, maar laat ook de marktontwikkeling zien. Om tot dit resultaat te komen heeft het Data & Development team van Uturn data van honderdduizenden shipments verwerkt tot een zelflerend algoritme. "De prijscalculator geeft alle verladers in Europa een toetsingsinstrument, wat in deze uitdagende tijden van veel volatiliteit precies is wat ze nodig hebben", legt CCO van UTURN Niels Duijvestijn uit.  

De afgelopen maanden hebben meer dan 50 verladers, in onder andere Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, Le Havre en  Barcelona de UTURN Prijscalculator getest. "De prijzen bleken zo nauwkeurig dat meerdere verladers in Europa de prijscalculator hebben ingezet om complete tenders te laten beoordelen."

Na de lancering is de UTURN Prijscalculator te gebruiken via het platform en de website. "De prijscalculator wordt de eerste 3 maanden kosteloos aangeboden om zoveel mogelijk verladers in Europa een kans te geven deze te gebruiken", aldus Niels Duijvestijn.

Voor meer informatie:
Uturn
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam
Tel.: +31 (0)10 310 6300
info@uturn-now.com 
www.uturn-now.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven