Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstrobot voor aardbeien gepresenteerd aan publiek

Afgelopen week is in Duitsland een aardbeienoogstrobot gepresenteerd aan het publiek. Op de AgEng-LAND.TECHNIK Conference in Berlijn presenteerde IAV haar robot. Op dit moment is de robot getraind om aardbeien te oogsten, maar in de toekomst is het doel om de robot ook andere gewassen te laten oogsten.

De robot beweegt autonoom door rijen met planten op goten. De arm van de robot, uitgerust met een camera en een gepatenteerd grijpsysteem, maakt gebruik van cloud computing en kunstmatige intelligentie om de aardbeien te lokaliseren, hun rijpheidsgraad te bepalen en de rijpe vruchten veilig in een mandje te leggen nadat de aardbei aan het steeltje van de plant is gescheiden.

De robot heeft dit proces al 3,5 miljoen keer met succes voltooid in zogenaamde duurtesten in het veld. De robot kan ook 's nachts werken, ongeveer 20 uur plukken zonder pauze is mogelijk met de robot. IAV werkt aan de robot sinds 2020. De robot is in de praktijk bij telers in Duitsland getest. 

Filmpjes van de robot in actie zijn hier op de website van de producent te zien. 

Voor meer informatie
Enrico Neumann
IAV
[email protected] 
www.iav.com 

Publicatiedatum: