Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De marktsituatie voor Italiaanse groenten is zeer zorgwekkend"

"In september en oktober zijn veel groenten rond hetzelfde moment oogstrijp geworden. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden in die periode. De prijzen zijn al bijna een maand continu aan het dalen", vertelt Emile Fellini van het Italiaanse Fellini Patrizio.

Het aanbod is veel te groot en concentreert zich in een korte periode. De groenten worden gemiddeld een maand voor het gebruikelijke tijdstip geoogst. Zo kan het dat de belangrijkste groentesoorten in januari schaars zullen zijn. "Met de huidige kosten en de prijzen die betaald worden, is het onmogelijk om winstmarges te behalen. Als we willen dat de Italiaanse groenteteelt niet verdwijnt, hebben we prijzen nodig die boven de teeltkosten uitkomen."

Emile Fellini (archieffoto)

In week 46 is de verkoop van artisjok begonnen. Fellini Patrizio brengt de groente als kookklaar product op de markt in 300 grams verpakkingen met 4 artisjokken. Op dit moment komt het product uit Sardinië, daarna wordt overgeschakeld op de oogst in Apulië. 

Vier artisjokharten per verpakking

Prei wordt per halve kilo gebundeld. Het is een artikel dat steeds populairder wordt dankzij het gebruiksgemak van deze verpakking. 

Prei van het merk Freschissimi 

De afzet van palmkool uit de regio Romagna zit in de laatste fase. Het product is het hele seizoen lang van hoge kwaliteit geweest. De klanten hebben heel tevreden gereageerd. 

Palmkool

"De maand november is qua consumptie altijd vrij statisch, maar dit jaar kan het echt doorgaan als de 'maand van de doden'. Ik hoop dat deze situatie zich niet lang voortsleept, want dan zouden er echt tal van bedrijven kunnen verdwijnen", besluit Fellini. 

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
[email protected] 
www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum: