Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek brengt teler stap dichterbij preventief bestrijden bladluis

“Ik heb in dit KijK-onderzoek van dichtbij ervaren dat ‘Micromus variegatus’ aanslaat in mijn gewas", zegt biogroenteteler Frank de Koning in een video. "Daarmee is de eerste stap gezet naar een nieuwe bestrijder tegen bladluis. Het bevestigt de noodzaak van gewasoverstijgend onderzoek. Bladluis is immers een probleem in meerdere teelten."

Margreet Schoenmakers, programmamanager Innovatie Water en Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland, stelt in de video waarin het over de resultaten uit een onderzoek naar preventieve bladluisbestrijding gaat: “Binnen onze geïntegreerde teeltsystemen zijn we afhankelijk van een krimpend pakket aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. Binnen dit onderzoek, maar ook in andere onderzoeken, ontwikkelen we kennis om die afhankelijkheid te verminderen. Een robuuster systeem vergroot de teeltzekerheid."

Bekijk hieronder de video over het project van Kennis in je Kas hier. Het project draait om een stabieler ecosysteem om de opmars van plagen als bladluis te voorkomen of onderdrukken.

 

 

Publicatiedatum: