Nieuwe koper meldt zich voor Limburgs geothermieproject

Er heeft zich toch weer een nieuwe koper gemeld voor Limburgse geothermieproject Californië Lipzig Gielen Geothermie. Eind 2020 ging het project failliet. Vervolgens meldde zich er al eens een koper, maar die haakte af, ondanks dat men 'al ver was'. Nu heeft zich een nieuwe koper gemeld en is ook een contract getekend. "We zijn verder dan ooit", laat curator Jos Bloo in een toelichting op een nieuw faillissementsverslag weten.

De vorige geïnteresseerde koper was een partij die actief was in geothermie. Of dat deze keer ook zo is, wil de curator niet zeggen. Wel wijst hij erop dat de koopovereenkomst nog niet definitief is, omdat het noodzakelijk was om daarin opschortende voorwaarden en een ontbindingsmogelijkheid op te nemen.

Over het contract in detail treden kan de curator niet, maar wel geeft hij aan dat samen met deskundige adviseurs aan de kant van de koper (en op kosten van de koper) gewerkt wordt aan het 'zo goed mogelijk' aan de diverse wettelijke verplichtingen voldoen. Een belangrijke voorwaarde om in de toekomst aardwarmte met het project te kunnen winnen.

Winningsplan
Nog voordat het Limburgse project failliet ging werd al een verzoek tot instemming met het winningsplan ingediend bij het ministerie van Economische Zaken. De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat weigerde op 9 juni 2022 instemming te verlenen. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Raad van State. Het processuele vervolg kan nog enige maanden op zich laten wachten, schrijft de curator in het verslag. Er zal nog een zitting bij de Raad van State plaatsvinden, nadat de staatssecretaris en eventuele andere belanghebbende hun standpunt hebben kenbaar gemaakt.

In het verslag is verder te zien dat met verkoop van bedrijfsmiddelen ruim 316 duizend euro kan worden opgehaald. Het gaat om verkoop van de bovengrondse warmte-installatie met toebehoren en enkele losse elektrische apparatuur. 

Een volgend faillissementsverslag verschijnt eind mei 2023. Tegen die tijd zal blijken of aan de opschortende voorwaarden wordt voldaan en of geen beroep wordt gedaan op de ontbindingsmogelijkheid in de koopovereenkomst. 

Het faillissementsnummer in deze zaak is: F.03/20/233 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven