Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten brengen uitdagingen landbouw in kaart met kaartspel

“Zweten en zwoegen, planten en oogsten”. Zeven laatstejaars-studenten dierenzorg, landbouw en voedingstechnologie binnen agro- en biotechnologie aan hogeschool VIVES Roeselare ontwikkelden Boerenoogst. Een educatief en strategisch kaartspel waarin je Belgische teelten grootbrengt tot oogst en uitdagingen overwint.

In het kader van Project Ondernemingszin kwamen Judit Vancoppenolle (Brugge), Siriyakorn Klaklang (Leuven), Hanne Boone (Aalter), Febe Decadt (Roeselare), Guillaume Delefortrie (Ploegsteert), Justine Ghesquière (Komen) en Allyssa ‘t Kindt (Kortrijk) met een product om een zekere mate van begrip te creëren bij de (toekomstige) consumenten voor de mogelijke uitdagingen binnen de landbouwsector. “Het werk in de landbouwsector is een prachtige job, maar zeker niet enkel rozengeur en maneschijn”, vertelt Guillaume, student Landbouw en zelf trotse boerenzoon.


Allyssa ‘t Kindt, Judit Vancoppenolle, Febe Decadt, Hanne Boone, Justine Ghesquière, Guillaume Delefortrie en Siriyakorn Klaklang stellen trots hun kaartspel voor op de aandeelhoudersvergadering -
© Boerenoogst

Strategisch en educatief kaartspel
Drie V’s: Vervolledig je oogst, val anderen aan en verdedig je teelten. Boerenoogst is een spel dat draait rond competitie, geluk en strategie. Het gaat om een familiegericht kaartspel voor 2 tot 4 spelers, van 7 tot 99+ jaar oud. Het spel bevat 131 kaarten met uniek ontworpen illustraties.

“Een gezelschapsspelletje? Daar doe je niet snel iets mis mee. Om daar dan een educatief aspect aan te kunnen linken, leek ons een ideaal product om te lanceren”, zegt Judit. “Uit een marktonderzoek bleek dat ook mensen die niet actief bezig waren in de landbouw of er nauw contact mee hadden, geïnteresseerd waren in het spel”, voegt Siriyakorn toe. 


Kaartspel boerenoogst - © Boerenoogst

Feestdagen
Boerenoogst werd op 15 november 2022 voor het eerst voorgesteld voor groot publiek en ook de eerste officiële verkoop hing hier aan vast. “Wie nog op zoek is naar een kerstcadeautje, look no further”, lacht Allyssa.

Het kaartspel kost 25 euro en kan via deze link besteld worden aan de hand van een bestelformulier.

Voor meer informatie:
Boerenoogst
Facebook 
Instagram

Publicatiedatum: