In Emmen moet een groengasfabriek komen die uit dierlijke mest biochar, groen gas en vloeibare CO2 gaat maken. De bouw moet volgend jaar plaatsvinden. Stercore is de partij die de fabriek wil bouwen. Het bedrijf heeft bekend gemaakt de krachten te bundelen met ZEROCertified om gecertificeerde negatieve carbonreductie te realiseren. 

De gecombineerde expertise van de twee bedrijven biedt volgens Stercore de mogelijkheid om niet alleen groene producten te genereren, maar ook hoogwaardige vrijwillige koolstofkredieten (VVC’s) die internationaal kunnen worden verhandeld. Voor ZEROCertified betekent de samenwerking dat de impact van de VVC’s op grote schaal kan worden aangetoond.

Het productieproces van de Bio-Based Carbon zelf is CO2-neutraal. Een van de kerntoepassingen van Stercoreproducten is kunstmestvervanger en bodemverbetering, waardoor CO2 langdurig in de bodem wordt opgeslagen. Het certificeren en verhandelen van deze gerealiseerde CO2 opslag geeft een impuls aan de huidige businessmodellen voor negatieve emissies.


Foto-impressie mestvergasser. Foto: Stercore

“Middels een zeer uitvoerige, en extern uitgevoerde Life Cycle Analysis, is reeds aangetoond dat ons productieproces en de circulaire producten een grote positieve impact op het milieu hebben, maar het was een hele uitdaging om de weg te vinden naar carbon certificering”, zegt Hans Jansen, CEO van Stercore. ”We werken nu al een tijdje samen met ZEROCertified als partner en zij hebben ons stap voor stap door de koolstoffenjungle geleid om de juiste methodologie te vinden.”

“We zien veel bedrijven die steun nodig hebben op de markt van vrijwillige carbon credits”; zegt John Bouterse, CEO ZEROCertified. “Het vinden van de juiste manier om de CO2-impact te monitoren en te registreren, is essentieel bij het genereren van VCC’s. Er zijn vele voordelen te behalen met VCC’s, maar ook zijn er risico’s, zoals Greenwashing. Het kennen van de markt, methodologieën en de verschillende handelsplatformen geeft ons de mogelijkheid om als een strategische partner voor bedrijven zoals Stercore te acteren.”

Voor meer informatie:
Stercore
info@stercore.nl 
www.stercore.nl