Vorige week is de grootste handelsbeurs van de cannabissector, MJBizCon 2022, gehouden. Tienduizenden professionals en cannabisfans zijn naar het Las Vegas Convention Centre gekomen om te netwerken, zaken te doen en meer te leren over de sector. Dit jaar was het evenement groter dan ooit met meer dan 1400 deelnemers op meer dan 26.000 m2. Volgens de LVCVA had de beurs een economische impact van €46,4 miljoen op Las Vegas. 

Klik hier voor onze fotoreportage van MJBizCon 2022


Zoek de Nederlandssprekenden 

Neal Lund, Shan Halamba, Ranjan Ramanayake en Rico Balasooriya van Riococo waren blij met de hoeveelheid interesse in hun bedrijf dit jaar


Bryan Bangs, Emily Flournay en Wes Daoust van urban-gro

Hoewel de laatste dag van de beurs minder werd bezocht dan de eerste twee, was de algehele sfeer op de expovloer opgewekt. Sommige deelnemers gaven aan dat zij niet goed wisten wat zij dit jaar moesten verwachten, vanwege de huidige stand van de sector. Toch waren deze mensen positief verrast door het aantal bezoekers op hun stand. Tegelijkertijd moesten sommige mensen wennen aan de nieuwe indeling van de paviljoens. Zij gaven aan een verandering te zien in de stroom van bezoekers die voorbij kwam en dat er een paar hoeken in de hal waren die minder bezocht werden.


Amir Kandlik, Ziv Shaked, Matthew Dent en David Bovell waren aanwezig om de DryGair ontvochtigingssytemen te presenteren en te praten over hoe telers energiezuiniger kunnen worden


Mark Doherty, Greg Panella, Leigh Zalusky en Kristen Zalusky van Dual Draft. Het bedrijf kondigde recent zijn samenwerking met Sweet Leaf Madison Capitol aan, en biedt consumenten nu toegang tot directe financiering.

Het is geen geheim dat de huidige cannabismarkt vol uitdagingen zit. Natuurlijk werd er zwaar gediscussieerd over deze onderwerpen op de beursvloer. Toch gaf de druk bezochte beurs het signaal aan de deelnemers dat er zeker nog interesse is in de sector. Met de mogelijkheden van verdere legalisatie en nieuwe markten die opengaan, zijn veel deelnemende bedrijven erop gericht de huidige telers te helpen om oplossingen te vinden om de moeilijkste uitdagingen te overwinnen. Het optimaliseren van je oogst en kwaliteit, het verlagen van de teeltkosten en jezelf onderscheiden op de markt zijn nu belangrijker dan ooit.

Klik hier voor ons fotoverslag van MJBizCon 2022

Voor meer informatie: 
MJBizCon 
www.mjbizconference.com